Ivica Iliev: Napraviću konkurentni i evropski Partizan 1foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novi sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev izjavio je danas u Beogradu da će od kluba napraviti „konkurentni i evropski“ tim.

„Moja energija je nepresušna, žao mi je što sada ne mogu da utičem na igrački kadar, ali garantujem da ću u dva prelzani roka napraviti tim koji će biti konkuretni i evropski“, rekao je Iliev na prvoj konferenciji za novinare od preuzimanja funkcije.

Iliev je rekao da je situacija lošija nego u njegovom prvom mandatu i da želi da ujedini Omladinsku školu, Teleoptik i tim Partizana.

„Boli me razjedinjenost Omladinske škole, Teleoptika.. Nama je baza i temelj kluba Omladinska škola. Tamo gde smo bili deset godina ispred svih, sada smo počeli da kaskamo… Tu će doći do najvećih promena. Želim da zavežem jak čvor kad su u pitanju Omladinska škola i Teleoptik. Neprihvatljivo je da Partizan poslednjih godina ne izbacuje i ne prodaje igrače, po čemu smo bili prepoznatiljivi u Evropi“, rekao je Iliev.

On je dodao da je kraj prelaznog roka i da zbog toga ne može da utiče na igrački kadar prvog tima sada.

„Postoje igrači koji zaslužuju dres Partizana, uz neke dopune. Uvek 80 posto igrača u ekipi zavisi od onih najboljih, u poslednjih nekoliko godina mi takve igrače nemamo“, ocenio je on.

Iliev je rekao da je odmah prihvatio poziv da dođe i da već sutra ima sastanak sa timom i predsednikom Teleoptika.

„Već sutra imam sastanak sa ekipom, sa predsednikom Teleoptika i rešavanje situacije u omladinskoj školi. Ne mogu da pomognem puno sa prvim timom u ovom trenutku, ali ću dati sve od sebe u sjedinjavanju ‘svetog trojstva’ – omladinska škola, Teleoptik, Partizan. To je ono što je možda na najnižim granama u poslednjih 25, 30 godina“, rekao je on.

FK Partizan je juče saopštio imenovanje Ilieva.

Iliev (44) je na mestu sportskog direktora Partizana zamenio Ivicu Kralja kojem je istekao ugovor. Iliev je već bio sportski direktor kluba od 2015. do 2022. godine.

Igrao je za Partizan od 1997. do 2004. godine, kao i u sezoni 2010/2011.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari