Skupština prve fudbalske Telekom lige Srbije donela je odluku da prvenstvo počne 16. avgusta utakmicama prvog kola, a da se jesenji deo završi 29. novembra utakmicama 17. kola. Liga broji osamnaest klubova, a nakon izbora u FSS, novi Izvršni odbor treba da donese odluku koji će klub nakon odustajanja Mladosti iz Lučana biti superligaš.

Skupština prve fudbalske Telekom lige Srbije donela je odluku da prvenstvo počne 16. avgusta utakmicama prvog kola, a da se jesenji deo završi 29. novembra utakmicama 17. kola. Liga broji osamnaest klubova, a nakon izbora u FSS, novi Izvršni odbor treba da donese odluku koji će klub nakon odustajanja Mladosti iz Lučana biti superligaš. Tome se podjednako nadaju Smederevo, ali i BSK i Voždovac.
Do te odluke ligu čine: Smederevo, Voždovac, Hajduk, Kolubara, Mladi radnika, Mladost Apatin, Sevojno, Bežanija, Banat, Srem, Novi Pazar, Dinamo, Inđija, Novi Sad, ČSK Pivara, BSK, Spartak Zlatibor voda i Metalac.
– Jako me raduje što je skupština protekla u vrlo konstruktivnoj atmosferi uprkos iščekivanju ishoda izbora – ocenio je za Danas novi član Izvršnog odbora lige Nebojša Zupančić, predsednik Dinama iz Vranja, povratnika u društvo prvoligaša.
Vranjanci će biti jedini predstavnik u ovom rangu sa područja regiona Istočne Srbije. U ligi bi mogao da ostane i Radnički iz Niša, ukoliko jedan od klubova pređe u društvo prvoligaša što je gotovo sasvim sigurno, a Mladost iz Lučana odustane i od takmičenja u prvoj ligi. Sa područja regiona istočne Srbije ispali su Radnički iz Pirota i Vlasina. A vratio se subotički Spartak koji ima i novog sponzora Zlatibor vodu, a među novajlijama su i Metalac iz Gornjeg Milanovca i Mladi radnik iz Požarevca. Tu su i bivši superligaši Bežanija, Banat, Voždovac. Uz starosedeoce Sevojno, Indjiju, Mladost Apatin, ovogodišnja sezona bi mogla da bude izuzetno zanimljiva i kvalitetna, jer će odražavati kvalitet fudbala u ostatku Srbije, van Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari