Novi trener Crvene zvezde Miloš Milojević: Ne pretim Partizanu, ali možemo da ih pobedimo 1Foto: Sportstar

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Javor 4:1 (1:1) u utakmici 8. kola Superlige, prvoj na kojoj je na klupi crveno-belih kao prvi trener sedeo Miloš Milojević. Ekipa petostrukog uzastopnog šampiona je posle šokantnog ispadanja od Makabija prvi put u domaćem prvenstvu prikazala neubedljivu partiju, ali je uspela da u finišu meča dođe do važne pobede pred derbi sa Partizanom koji se igra u sredu.

Posle utakmice novi trener Miloš Milojević rekao je da je rezultat u meču sa Javorom bio mnogo važniji od toga da njegov tim prikaže i dobru partiju.

„Rezultat je bio najbitniji, tako smo i pripremali ovaj meč, znao sam da posle Makabija to neće biti najbolja predstava Crvene zvezde ikada. To nisam ni očekivao, želeo sam samo pobedu kako bismo zadržali distancu u odnosu na najveće konkurente. Malo nas je iz ritma izbacio pogodak Javora, bili su konkretni u kontrama i tranziciji, što smo i očekivali. U drugom poluvremenu smo imali drugačiju energiju, sve je bilo drugačije. Dobili smo na intenzitetu, ulaskom Mustafe i Kataija dobili smo na pozitivnoj energiji. Dobili smo na boljem ritmu, rival to nije mogao da isprati“, rekao je Milojević, a zatim objasnio odluku da meč počne sa kombinovanim timom.

„Sastavljao sam tim u odnosu na njihovo fizičko i mentalno stanje. To je kvalitet Crvene zvezde, da imamo po dva igrača na svakom mestu.Voleo bih da ih uvek imam na raspoloaganju, pa da me nekada i mrze što ih ne stavljam u tim. Ali sada moramo da se snalazimo u hodu. Imamo mnogo mečeva do polovine novembra“.

Crvena zvezda u derbi ulazi sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na Partizan, a eventualnom pobedom bi, gotovo sigurno, borba za titulu već bila rešena.

„Nasledio veliku prednost, voleo bih da to pojačam u odnosu na večitog rivala. Zahvaljujem se na nasleđu Dejanu Stankoviću, poklon se ne odbija. Lep poklon sam dobio, jer je bolje doći na plus sedam nego na minus pet. Moja odgovornost je u tome da zadržim tu prednost i možda je povećam. Ali, može čovek da planira milion stvari, a sve se svede na to ko u derbiju napravi manje grešaka. A da biste napravili manje propusta morate da budete hrabri, da ne razmišljate o greškama. Moramo da budemo prokativni i na taj način rivala teramo na greške“.

Iako je tek u subotu došao iz Švedske, Milojević tvrdi da dobro poznaje igru Partizana.

„Gledao sam sve njihove utakmice, posebno od kada je Gordan Petrić preuzeo tim. Znam njihove vrline i mane. Imao sam sreću da učestvujem u derbijima kao pomoćni trener, obično pobeđuje ekipa koja više želi i koja je hrabrija. Tim sa boljom kompaktnošću i energijom. Imamo kvalitet, ali ne želimo nikome da pretimo. To nije moj vokabular, ali verujem da uz jednu dobru i organizovanu igru možemo da imamo dobar rezultat“, izjavio je Miloš Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari