Novi "trik" Crvene zvezde: Edmund Ado i Osman Bukari dobijaju srpsko državljanstvo 1Photo by Starsport.rs

O potrebi za menjanjem pravila u vezi sa brojem stranaca u domaćem prvenstvu nedavno je pričao Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Prema aktuelnim pravilima, klubovi u Superligi mogu da koriste najviše četiri strana igrača. Crvena zvezda dobrano premašuje pomenutu cifru što bi Baraku Baharu mogao da predstavlja veliki problem kada sezona bude počela.

U nemanju boljih rešenja, odnosno kvalitetnijih domaćih igrača, crveno-beli su primenili već oproban recept.

Prema saznanju Informera, nalik Geloru Kangi, Edmund Ado i Osman Bukari dobiće srpsko državljanstvo tako da se neće računati kao inostrani fudbaleri u domaćem šampionatu.

Edmund Ado je odavno ušao u proces, dok je za Bukarija tek počeo, ali se očekuje da će obijica u dogledno vreme dobiti srpske pasoše.

U Crvenoj zvezdi nastupaju brojni strani igrači: Omri Glazer, Aleks Vigo, Irakli Azarov, Kings Kangva, Edmund Ado, Osman Bukari, Piter Olajinka, Žan Filip Kraso, Emanuela Late Lata, Gelor Kanga, Jegor Prucev ali i Marko Stamenić.

Čak njih dvanaestorica nemaju pravo igranja za reprezentaciju Srbije, a to je suština kada se nabrajaju fudbaleri koji se smatraju i jesu inostrani u redovima crveno-belih.

Zvezda je, uostalom, rešila i problem bonusa za narednu sezonu na sličan način. Uprkos tome što je reprezentativac Novog Zelanda, Marko Stamenić je Srbin po ocu i time je automatski stekao pravo na dobijanje srpskog pasoša.

Isti od ranije imaju i Jegor Prucev, odnosno pomenuti Gelor Kanga.

Edmund Ado je nedavno stigao iz subotičkog Spartka za obeštećenje od 400.000 evra, a u srpski fudbal je zvanično došao u januaru ove godine, kao slobodan igrač, nakon raskida sa Šerifom iz Tiraspolja. Osman Bukari je prošlog leta stigao iz Genta za obeštećenje od 3.000.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari