Novi tripl-dabl Nikole Jokića 1Foto: Beta/AP/Adam Hunger

Nakon što je obeležio meč protiv NJu Orleansa, Nikola Jokić je „izrežirao“ i pobedu nad Golden Stejtom (131:124). Srpski centar ostvario je u meču sa Voriorsima 18. tripl-dabl u tekućoj sezoni sa 32 poena, 15 skokova i 13 asistencija.

Nagetsima jeste bio olakšan posao, s obzirom na to da za Golden Stejt nije nastupio Stef Kari.

Jokić je na najbolji način „riternirao“ možda i najvećem ovosezonskom takmacu za dodelu MVP nagrade, Džoelu Embidu koji je nešto pre meča u Denveru, ubacio Čikagu 43 poena.

Jokić je u meču sa Voriorsima došao do 75. tripl-dabla u NBA karijeri, a desti put je to učinio u dve vezane utakmice.

Srpski centar je baš bio raspoložen za igru; dolazio je do realizacije od koša do koša, bacao „tač-daun“ pasove, imao dodavanja iza leđa…

Denver je uspeo da dođe do devete pobede na poslednjih deset utakmica čime je zadržao dva trijumfa više u odonosu na Minesotu.

Učinak koji je imao Jokić dodatno dobija na značaju kada se ima u vidu da u 32 poena koje je ubacio Golden Stejtu nije bilo nijedne trojke.

Iz igre je pogodio velikih 12 od 17 šuteva, a sa linije slobodnih bacanja osam od 14.

Džef Grin i Monte Moris ispratili su Srbina sa po 18 poena, Devon Rid je ubacio 17, Ostin Rivers 15, Demarkus Kazins 13…

Na drugoj strani takođe 32 poena poput Jokića ubacio je Džordan Pul, uz 7 asistencija i 3 skoka, dok je Mozes Mudi meč završio sa 30 poena. Nemanja Bjelica je za 18 minuta upisao 2 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari