Novi zakon u NBA: Nevakcinisani gube novac 1EPA-EFE/JASON SZENES

Na nekih dvadesetak dana do početka sezone u NBA ligi nekih 90 odsto igrača vakcinisano je protiv korona virusa. Zbog činjenice da još uvek ima i onih koji odbijaju vakcinaciju NBA je donela propis prema kome će nevakcinisan trpeti određene sankcije, prevashodno novčano.

Kajri Irving, košarkaški as Burklin Netsa, u mnogim aspektima svog ponašanja drugačiji je u odnosu na većinu današnjih košarkaša.

Nisu retki momenti u kojima se, recimo, uopšte ne pojavi na timskim treninzima, uopšte ne javi upravi kluba i nekih pet dana bude nedostupan.

Takođe, ume i da odbije obavezno pojavljivanje na konferencijama za medije.

NBA liga ga je više puta zbog toga kađnjavala sa po 25 hiljada dolara, a po svemu sudeći biće slučaj i novih propisa koji se odnose na nevakcinisane igrače.

Irving upravo spada u tu grupu igrača i spreman je da novčano bude sankcionisan za svaku utakmicu u Bruklinu koju neće odigrati u dresu Netsa.

Naime, NBA liga i unija igrača (NBPA) su došli do dogovora da igrači koji ne prate smernice lokalnih vlasti i ne vakcinišu se neće moći da igraju utakmice, samim tim ne budu ni plaćeni.

Primera radi, Kajri Irving bi mogao da izgubi 381.000 dolara po utakmici i videćemo kako će sve izgledati kada sezona i zvanično počne tog 19. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari