Uz vatromet, šampanjac i Zvezde Granda, do duboko u noć proslavljao se uspeh svetskih šampiona Nikole Rađena i Andrije Prlainovića. Frenetičnim aplauzom građani i gosti Herceg Novog pozdravili su dolazak naših šampiona u restoran „Obala“.

Posle muzičkog programa koji je priređen specijalno za šampione sveta u vaterpolu, sportisti Crne Gore i Srbije predali su prigodne poklone zlatnim delfinima iz Rima.

Marko Vujović, saigrač iz čuvene zlatne juniorske reprezentacije, u ime sportista Herceg Novog, predao je delo slikara Ivanova na kojoj je bio šampionski tim Crvene zvezde iz Tokija, kada je osvojio Svetski kup – Šampionat sveta 1991. godine u Tokiju. Prlainović je zahvalio svim ljubiteljima sporta, kako Herceg Novog tako i cele Boke na veličanstvenom i nezaboravnom dočeku na aerodromu Tivat i gradu Herceg Novom. On je napomenuo da se u Herceg Novom oseća kao kod kuće jer je još kao junior tu započeo karijeru u Jadranu – Herceg Novi.

Nikoli Rađenu sliku „E moj narode“ Dragana Maleševića Tapija predao je istaknuti sportista, trener i funkcioner iz Srbije Pera Kolić, koji je istakao da su zlatni delfini iz Rima priredili veliku radost, kako građanima Boke i Crne Gore tako i građanima Srbije i ostalih republika bivše Jugoslavije.

Nikola Rađen je bio dirnut dočekom i izjavio je da ovakav veličanstven doček nije očekivao, i da mu je to jedan od najlepših doživljaja u sportskoj karijeri i da će nastojati da kako na olimpijadi tako i na svim evropskim i svetskim prvenstvima ponovo priredi radost ljubiteljima sporta zajedno sa zlatnim momcima iz reprezentacije.

Direktor hotela „Vojvodina“ iz Novog Sada predao je šampionima ogromnu, dvospratnu slavljeničku tortu sa željom da svake godine slatko proslavljamo uspehe naših zlatnih delfina.

Istovremeno je organizovan veličanstven vatromet i šampioni su otvorili šampanjac i do duboko u noć uz Zvezde Granda proslavljali svoju pobedu.

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović, bio je primljen u svom rodnom gradu kod gradonačelnika Herceg Novog – Dejana Mandića. Mandić je nakon čestitke poručio osvajaču zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu, da je on kao i svi Novljani ponosan na rezultate koje je postigao.

– Svi smo se radovali velikom uspehu, prvenstveno zbog tebe, ali i svih ostalih. Radost i zadovoljstvo u Herceg Novom nije ništa novo. Ti si ovde igrao i razvijao se, mnoge tvoje kolege iz reprezentacije su igrale i dale doprinos afirmaciji Jadrana i ovaj grad to nikada neće i ne može zaboraviti – rekao je gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić, podsjetivši da su kapicu Jadrana CKB nosili i Slobodan Soro, Slobodan Nikić i Slavko Gak, igrači koji su članovi vaterpolo reprezentacije Srbije.

– Dužnost nam je bila da te primimo i u ime svih građana čestitamo na uspehu. Želimo da kao Mateja Jauković i ostali budeš dobar ambasador svog rodnog grada. Herceg Novi misli na tebe i ponosni smo na tvoj i uspeh tvojih drugova.

Ovom prilikom gradonačelnik je uručio Prlainoviću monografiju Herceg Novog.

Prlainović je rekao da mu je ovaj prijem drag isto tako kao i prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića. Tadić se posebno obratio meni i rekao da je dobio informaciju da je slavlje u Herceg Novom, nakon završetka utakmice i osvajanja zlatne medalje u Rimu, bilo spektakularno i nezaboravno.

Ovih dana se očekuje i dolazak trećeg člana šampionskog tima iz Rima Duška Pjetlovića u grad sportista – Herceg Novi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari