Novo doba žreba za Ligu šampiona: Kako je Kristijano Ronaldo prošao trening za rukovanje tasterom (VIDEO) 1Foto: Beta AP/Gregorio Borgia

Portugalska fudbalska gol-mašina Kristijano Ronaldo je imao dvostruki razlog da dođe na ceremoniju žreba za Ligu šampiona u kongresnom centru Grimaldi u Monaku.

Prvo mu je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin dodelio posebno priznanje za njegove zaluge u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala, u kojem je u 19 sezona, igrajući u Mančester junajtedu, Realu i Juventusu, postigao 140 pogodaka na 183 meča, više nego iko.

Novo doba žreba za Ligu šampiona: Kako je Kristijano Ronaldo prošao trening za rukovanje tasterom (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Zatim je uzeo učešće i u žrebanju.

Za razliku od proslavljenog italijanskog golmana Đanluiđija Bufona, kome je pripalo da pripomogne na klasičan način, izvlačenjem cedulja iz kuglica, Kristijano Ronaldo je žrebu pristupio u njegovom inovativnom obliku, pritiskajući taster za kompjutersko razvrstavanje timova.

Neposredno uoči ceremonije prošao je svojevrsni trening za to u prisustvu zaštitnog znaka žreba Italijana Đorđa Marketija, zamenika generalnog sekretara UEFA, i gospođe iz organizacijem, koja mu je predočavala kako je najbolje da rukuje tasterom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari