Teniskom savezu Srbije potrebne su korenite promene kako bi počeo da funkcioniše na pravi način i da podržava igrače pod svojim okriljem, istakao je Srđan Đoković, otac tenisera Novaka Đokovića i jedan od organizatora akcije koja za cilj ima promenu rukovodstva TSS i načina organizacije. On je na konferenciji za novinare ponovio da je dosadašnjem rukovodstvu istekao mandat 10. novembra i da za promene ima podršku celokupnog Dejvis kup tima naše zemlje, što su prisustvom posvedočili Viktor Troicki i selektor Bogdan Obradović.

– Teniski savez treba da ima tri celine koje će mu omogućiti da funkcioniše kao dobro organizovana porodica i da podržava svoju decu kojoj je potrebna pomoć u razvoju. Stručni odbor, koji će činiti teniski radnici u Srbiji, doneće plan i program rada koji će ići skupštini TSS na usvajanje, a potom Izvršnom odboru na realizaciju. Njega će činiti poslovni ljudi koji će obezbeđivati uslove, pre svega finansijske, da se plan stručnjaka realizuje. Iz redova Izvršnog odbora biraće se i predsednik TSS, ali ne treba insistirati na imenima već na delima – istakao je Srđan Đoković uz ponavljanje da se lično neće kandidovati za rad u Izvršnom odboru, kao i da ne pretenduje na mesto predsednika.

Đoković je naveo da će ukoliko na izborima pobedi njegova opcija u Izvršnom odboru TSS, između ostalih, sedeti Radomir Živanić (vlasnik kompanije Verano), Dragan Šolak (predsednik SBB) i Obrad Sikimić (predsednik Dajners kluba). Kao prioritet nove uprave TSS Đoković je naveo izgradnju teniskog centra koji se obećava godinama, bez obzira na podršku države ili ne „jer će sredstva obezbediti Izvršni odbor ili sama porodica Đoković“. Kao lošu praksu dosadašnjeg rada TSS apostrofirao je odsustvo podrške igračima, između kojih i 198. na ATP listi Nikoli Ćiriću, koji nije imao sredstava da otputuje na turnir iako je peti igrač Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari