Novo saopštenje Crvene zvezde: Lesoru ovo nije prvi put, odgovaraće pred nadležnim organima 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Opravdano su u Crvenoj zvezdi kivni zbog ponašanja Matijasa Lesora na kraju utakmice i udaranja Filipa Petruševa.

U opširnom popodnevnom saopštenju, Crvena zvezda je izrazila nezadovoljstvo i razočarenje zbog nasrtaja Matijasa Lesora na Filipa Petruševa i direktnog udaranja u glavu 23-godišnjeg visokog igrača crveno-belih na samom kraju sinoćnjeg večitog derbija.

Naveli su sa Malog Kalemegdana i niz, po njihovom mišljenju, događaja koji su direktno kumovali porazu crveno-belih, ali su se osvrnuli i na ponašanje Željka Obradovića i njegove izjave da je suđenje u ponedeljak uveče bilo „nikad bolje“.

Imali su u Zvezdi spremnu repliku na oglašavanje samog Lesora, dan nakon što je napravio prostački čin nedostojan profesionalnog košarkaša.

– KK Crvena zvezda šokiran je lažima koje je u svojoj izjavi naveo prvotimac i svojevrsni novi vođa navijača južne tribine, Matijas Lesor. Pomislili smo nakon ove izjave u kojoj je izneo grube neistine po kojima je srpski reprezentativac i prvotimac Crvene zvezde Filip Petrušev „izbio vazduh“ žrtvi Matijasu Lesoru, da je možda potrebno da se izvinimo čoveku koji je usred Beograda kao gost na privremenom radu u Srbiji i Beogradu, uličarski, pesnicama napao srpskog reprezentativca – navedeno je u saopštenju u kojem se javnost podseća na prethodne Lesorove ispade.

– Svoju „srceparajuću“ (i neistinitu) ispovest Matijas Lesor kome ovo nije prvi put da izaziva incidente, (podsetićemo na utakmicu u finalnoj seriji ABA lige prošle sezone kada je krenuo u obračun sa navijačima u Pioniru, sramnim slikama sa reprezentativcima Srbije Kalinićem i Petruševim, udaranje Kampaca u Nišu), biće u prilici da ponovi pred nadležnim organima, jer će shodno zakonima Republike Srbije u kojoj zarađuje (veliki) novac biti dužan da da izjavu o fizičkom napadu na igrača Filipa Petruševa nakon čega će Tužilaštvo doneti odluku o pokretanju krivične prijave.

Crveno beli su obavestili javnost da će izjavu u prostorijama gradskog MUP-а u sredu dati i reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde, Filip Petrušev, a takođe su podsetili da je klub zahtevao od čelnika ABA lige suspenziju do kraja sezone za Matijasa Lesora, na čiju žalost, kako se navodi, postoje snimci o svojevrsnoj „odbrani“ mučkim udarcima pesnicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari