Novog šampiona očekuje istorijski ugovor: Džejson Tejtum probija sve moguće finansijske granice 1EPA-EFE/AMANDA SABGA

Jednog od lidera Boston Seltiksa očekuje drastično povećanje plate, nakon osvajanja šampionske titule.

Seltiksi su sa 4-1 u seriji velikog finala savladali Dalas Maverikse postavši NBA šampioni po 18. put.

Klub iz Masačusetsa time je postavio rekord, s obzirom na to da je pre ovosezonskog velikog finala delio prvo mesto sa Los Anđeles Lejkersima sa po 17 šampionskih naslova.

Uz MVP velikog finala, Džejlena Brauna, Džejson Tejtum bio je najzapaženiji pojedinac u redovima Seltiksa tokom čitavog plej-ofa.

Pomenuti tandem uspeo je da posle šest godina i 107 utakmica u plej-ofu, dođe do šampionskog prstenja, a zbog učinjenog Tejtuma očekuje istorijsko povećanje plate.

Prema saznanjima Brajana Vindhorsta, novinara ESPN-a, u naredne dve nedelje nekadašnji student Djuka trebalo bi da definiše sve detalje u vezi sa potpisivanjem petogodišnjeg ugovora težine 315.000.000 dolara, preciznije 63.000.000 dolara po sezoni.

Ako se pregovori završe na željeni način, Tejtum bi prestigao svog saigrača Brauna, koji je prošle godine potpisao petogodišnji ugovor za 304.000.000 dolara.

Lider Bostona beležio je u ovosezonskom plej-ofu najbolje brojke u svojoj karijeri, u proseku je ubacivao 25,2 poena, uz 10,1 skok i 6,2 asistencije a Seltiksi su doigravanje završili sa skorom 16-3, što je drugi najbolji učinak posle Golden Stejta koji je 2017. osvojio titulu pretrpevši samo jedan poraz u plej-ofu.

Tejtum ima važeći ugovor sa Bostonom na još dve godine težine 71.000.000 dolara, i mogućnost da postane slobodan agent 2025. ukoliko bi se odrekao primanja iz poslednje takmičarske godine od 37.000.000 dolara, međutim dve strane su očigledno započele pregovore u vezi sa novim ugovorom prema kojem će po godini zarađivati astornomskih 63.000.000 dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari