Novosadski maraton u nedelju okuplja više od 1500 takmičara: Autobusi privremeno menjaju trase 1Foto: Grad Novi Sad

Više od 1.500 takmičara i rekreativaca učestvovaće na 32. Novosadskom maratonu koji će se održati u nedelju, 13. oktobra, a start glavne trke zakazan je za 10 časova sa Trga slobode.

Prema rečima Dimitrija Dolge iz Sportskog društva „Novosadski maraton“, učesnicima će pored glavne trke od 42 kilometara, na raspolaganju biti i i trke na 25 i 10 i pet kilometara.

On je dodao da su i ove godine predviđene šetnje za građane, zatim „Takmičenje kornjača“ na 4,2 metra, kao i programi za najmlađe, odnosno „Trka puzećih beba“ i trka dece osnovnoškolskog uzrasta.

Kako je istakla je članica Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved, Novi Sad prepoznaje značaj tradicionalne sportske manifestacije koja će ove godine okupiti oko 1500 učesnika, od toga 300 takmičara iz 24 države.

– Grad Novi Sad je grad kulture, omladine ali i sporta i bezuslovno svojom politikom i delovanjem, neguje sve sportove i sportske discipline u svim uzrastima, svim kategorijama, od fizičkih aktivnostima među najmlađima, rekreacije do profesionalnog sporta. Prepoznaje značaj sportskih manifestacija kao što je i ova, kojima se promoviše sport, zdravi stilovi života i bavljenje fizičkom aktivnošću – rekla je Medved.

Novosadski maraton nalazi se u kalendaru manifestacija Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije, a ovogodišnja sportska manifestacija sastojaće se iz nekoliko trkačkih disciplina.

Autobusi GSP-a u nedelju menjaju trasu

Autobusi GSP-a na linijama 1, 6, 8 i 13 privremeno će promeniti trasu, dok će linije 11a i 11b privremeno biti ukinute, u nedelju, 13. oktobra zbog Novosadskog maratona.

U nedelju, od 9.30 do 16 časova autobusi na ovim linijama će se kretati na sledeći način:

Linije 1, 8

Smer iz centra – Na raskrsnici ulica Fruškogorska i Narodnog fronta autobusi će skretati desno u Ulicu Narodnog fronta do stajališta Narodnog fronta/Fruškogorska, gde će čekati naredni polazak.

Smer sa Limana – Autobusi će od početnog stajališta Narodnog fronta/Fruškogorska skretati desno na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar cara Lazara i dalje nastavljati redovnom trasom.

Linija 6

Vozila će u smeru Adice-Podbara saobraćati skraćenom trasom do terminala u Šafarikovoj ulici, gde će biti i polazno stajalište za suprotni smer. Polasci sa navedenog terminala obavljaće se sa kašnjenjem od 10 minuta u odnosu na vreme polaska sa Podbare.

Linije 11A i 11B

Neće saobraćati za vreme Novosadskog maratona.

Linija 13

Smer sa Detelinare – Na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice autobusi će skretati desno u Fruškogorsku ulicu, desno u Ulicu Narodnog fronta do stajališta Narodnog fronta/Fruškogorska, gde će čekati naredni polazak.

Smer sa Univerziteta – Autobusi će od početnog stajališta Narodnog fronta/Fruškogorska skretati desno na Bulevar oslobođenja, levo na Bulevar cara Lazara i dalje nastavljati redovnom trasom.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari