Obećavaju borbu, ne i pobedu 1

Niko ne dovodi u pitanje to da je Australija favorit u četvrtfinalnom duelu protiv Srbije, ali selektorka Marina Maljković podseća na uspeh svojih izabranica sa Evropskog prvenstva protiv Francuske, najavljujući da će igračice „napasti Australiju, kao što su naši muškarci napali Ameriku“.

– Australija je druga na svetu prema svim merilima. Ogroman su favorit, znaju svi o kakvoj se ekipi radi. Želim da podsetim da je ovo istorijski uspeh za Srbiju i uspeh pre svega ove generacije koja se okupila pre neku godinu i koja radi sjajan posao. Imamo svoju šansu kao što smo imale i protiv Francuske na Evropskom prvenstvu – rekla je Maljkovićeva.

Selektor Australijanki Brendan DŽojs ne beži od uloge favorita i bez mnogo zadrški najavljuje prolaz u polufinale.

– Znamo da je Srbija dobar tim ali mi smo odradili sve što je potrebno da bismo stigli dovde. Sa koncentracijom i zalaganjem odigraćemo dobro i preći na sledećeg protivnika – rekao je DŽojs.

Australija je u svojoj grupi ostala neporažena, iako su i Japan, i Turska i na kraju Belorusija mogle da nadigraju jedne od glavnih pretendenata na olimpijsko zlato.

– Moramo da izvučemo pouke iz onoga što su Turska i Japan radile u utakmicama sa njima, a igrale su na jednu loptu sa Australijom. Moramo biti realni i reći da ovo jeste veliki uspeh za nas sada, uspeh koji će nam dati krila i adrenalina da napadnemo Australiju kao što su naši muškarci napali SAD – rekla je Marina Maljković.

U poslednjoj utakmici koju je Australija odigrala u grupi protiv Belorusije, bivša sovjetska republika imala je prednost od 13 poena, ali su Australijanke na kraju trijumfovale zahvaljujući igračicama sa klupe koje su zajedno ubacile 38 poena. Na drugoj strani, Srbija je obezbedila prolaz u dalju fazu pobedom protiv Senegala.

– Iz meča sa Senegalom moramo da izvučemo pouke i da se pripremimo za Australiju, koja je svetska sila u košarci i ima igračice u ženskom NBA i po najboljim klubovima u Evropi. Znamo da moramo da igramo dobro 40 minuta da bismo ih pobedile, ali to je jedna utakmica i nikad se ne zna šta može da se desi. Daćemo sve od sebe, to obećavam – rekla je Jelena Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari