Objavljen spisak krivičnih i prekršajnih dela za koje se terete učesnici nereda u Atini 1Foto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj se terete za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom obračuna u kome je stradao jedan navijač AEK-a.

Krivična dela s kojima se osumnjičeni suočavaju su ubistvo s predumišljajem, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva.

Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne telesne povrede počinjene i u pokušaju, uništavanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korićenje oružja i posedovanje baklji.

Kako još nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Mihalis Kacuris, progon za krivično delo ubistva nije personifikovan.

Trenutno se ispituje pronađeni genetski materijal, kako bi se identifikovao osumnjičeni za ubistvo.

Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplenile sve mobilne telefone uhapšenih i pregledaju ih radi mogućih dokaza.

Uhapšenima je po službenoj dužnosti dodeljen i advokat koji se kratko obratio novinarima ispred zgrade suda.

„Ja sam advokat možda delova kriminalne organizacije. Zovem se Alekis Koubijas i ne znam ništa. Verujte mi, ne znam ništa, molim vas, sačekajte“.

Od 104 uhapšene osobe, 103 je u sredu atinska policija sprovela u zgradu suda, a jedan se nalazi u bolnici pod budnim nadzorom policije.

On se oporavlja nakon nekoliko operacija zbog ubodnih rana koje je zadobio u obračunu dve grupe huligana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari