"Obožavam Tadića, hteo sam da ga dovedem": Klop fasciniran kapitenom Srbije 1EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Trener Liverpula uoči meča sa Ajaksom, u Ligi šampiona, udelio komplimente vođi Kopljanika.

Dušan Tadić je jedan deo karijere proveo u Sautemptonu, pre nego što se vratio u Holandiju i Erediviziju, gde je ranije igrao za Groningen i Tvente, a Jirgen Klop kaže je mogao nositi i dres engleskog velikana.

“Bio sam veoma ljut na sebe kada je otišao u Ajaks, jer sam i ja bio zainteresovan za njega. Obožavam ga kao igrača”, rekao je harizmatični nemački stručnjak sa klupe premijerligaša pred večerašnji duel sa Ajaksom u Ligi šampiona (21.00).

Nekadašnji član Vojvodine prešao je u klub iz Amsterdama 2018. godine, za nešto manje od 14.000.000 evra obeštećenja, a sada će kao kapiten predvoditi svoj tim protiv svog nesuđenog šefa.

„Biće teško protiv Ajaksa. I dalje su oni veoma dobri. Da, pobedili smo ih kod kuće, ali poštujemo ono što Ajaks radi. Imaju sjajnu grupu igrača. Možda im je potrebno vreme da kliknu onako kako bi želeli, ali to je normalno u fudbalu. Imaju sjajan tim, vrhunskog menadžera i biće nezgodno. Ne vidim autsajdera u ovoj utakmici”, rekao je Klop uoči borbe za osminu finala elitnog takmičenja.

Njegovom timu dovoljan je i remi da se priključi Napoliju u Top 16, dok domaćina samo pobeda ostavlja u trci za nokaut rundu.

Tadić je svojevremeno „uništio“ madridski Real, videćemo koliko će biti inspirisan i koristan u megdanu sa još jednim višestrukim kontinentalnim prvakom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari