Obradović: Bili smo brzopleti, motivacija dobija utakmicu 1foto: ABA LIGA – Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobednički su napustili Železnik u meču u kojem je FMP smogao snage i znanja da ih dobrano preznoji (91:97).

Vezali su crno-beli u Železniku 13. abaligašku pobedi vrednu ostanka na vrhu abaligaške konkurencije.

Iako je meč mogao da bude i manje neizvestan, FMP je u pojedinim sekvencama dokazao da može biti neugodan i kvalitetan rival i najboljim ekipama u okruženju.

– Važna utakmica za nas, kao što će biti svaka do kraja ABA lige. Igrali smo protiv mladog tima, sa nekoliko iskusnih pojedinaca, koji je sve vreme znao šta želi, igrali su sve vreme, nisu se predavali nijednog trenutka što je njihova odlika ove sezone. Čestitam im na tome, kao i mojim igračima na zasluženoj pobedi.

Govorio je Obradović i posle meča u Železniku koliko je motivacija ključan faktor na utakmici.

– To stalno pokušavam da objasnim svojim igračima, koliko motivacija dobija utakmicu. Kada igrate četiri utakmice zaredom pred 20.000 ljudi i onda ovde pred malim auditorijumom, nije isto. Uspeli smo ipak da nađemo toliko motivacije da se dobije utakmica. Neka udvajanja deca prepoznaju na terenu, a ne iskusni igrači kao što su Partizanovi. Bili smo brzopleti, grešili u nekim stvarima, ali smo pobedili.

Crno-bele u petak čeka jako važan meč 33. kola Evrolige, pošto gostuju Monaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari