zeljko obradovicfoto STARSPORT

Mnogo je problema imao Partizan protiv Slaska; na kraju je pobedio preokretom u poslednjih dvadeset sekundi utakmice (75:73). Crno-beli su se tako osamili na vrhu tabele Grupe A Evrokupa sa skorom 6-1. Trener Obradović smatra da su cnro-beli najbolje izgledali na parketu kada su igrali sa najmlađim igračima.

Partizan je pobedio uz veliku dozu sreće i sticaje povoljnih okolnosti. Trener Obradović izdvojio je posle utakmice da su crno-beli najbolje izgledali na terenu kada su petorku činili: Madar, Glas, Trifunović, Smailagić i Koprivica.

„To je sigurno tako, ubedljivo najbolji deo igre je bio sa najmlađom petorkom – to pokazuje statistika i svi parametri. To su mladi momci koji zaslužuju da igraju i nastaviće da igraju. Utakmica je živa stvar, ne možete da držite pet igrača na parketu 40 minuta“, istakao je trener Partizana.

„Na kraju kad se pobedi, svako od njih je dao doprinos, svako je zaslužan za pobedu, a kada se izgubi utakmica onda ćemo da pričamo o treneru, ja ću uvek da pođem od sebe. Odigrali su veoma dobro. S njima treba strpljenja“, naveo je trener Obradović.

Iskreno je šef struke crno-belih pohvalio večerašnjeg protivnika, priznavši da je pravo čudo kako su na kraju pobedili.

„Čestitam Slasku, igrali su dobru utakmicu. Vodili smo na poluvremenu, oni su se vratili. Čudo je kako smo dobilo utakmicu, ali to nije razlog da ne čestitam ni mojim igračima. I da se zahvalim navijačima koji su na pozitivan način pomogli timu da dođe do pobede“, poručio je Obradović, osvrnuvši se na suštinu problema sa kojim se njegovi igrači suočavaju tokom sezone.

„Ono što je za nas najvažnije – mi nismo u stanju da imamo koncentraciju koja je potrebna na ovom nivou i za ABA ligu. To znači da oni drže koncentraciju do određenog trenutka, do jednog nivoa… Da li je to umor? Ili neke druga stvari. Imaju situacije kada i sa klupe igrači ulaze a nisu koncentrisani da znaju šta želimo da radimo u odbrani ili napadu. Dobili smo utakmicu zbog želje koju smo imali i zahvaljujući navijačima koji su bili veličanstveni. Ponovo su nam dali snagu da se vratimo i pobedimo u izgubljenoj situaciji, za nas veoma bitnu utakmicu“, podvukao je trener crno-belih, koji je prokomentarisao i povrede koje su tokom utakmice zadesile Glasa i Trifunovića.

„Trifin pad bio je težak za gledati. Ali posle nekoliko minuta je rekao da je spreman i želeo je da se vrati i pomogne timu. Veoma hrabar gest posle onakvog pada… Što se Glasa tiče, on je osetio grčeve u obe noge. Probao je da kaže sudijama ali oni nisu imali pravo da zaustave utakmicu. Bilo je nemoguće da se vrati. Žalio se i Smailagić, ali nadam se da nije ništa ozbiljno. Imamo probleme… Pokušao sam da koristim Kuruca, ali on dečko nije spreman, odradio je samo jedna trening. Ali, na kraju je sam tražio da uđe i da pomogne timu. To je isto za pohvalu. Nadam se da će protiv Lokomotive moći da pomogne više. Znate problem koji ima Panter, trebalo bi sutra da vidimo kakvo je njegovo stanje.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari