Obradović: EP treba odložiti 1Foto: STARSPORT

Norveška je zvanično odustala od organizacije šampionata (3. do 20. decembra) i ostaje da se vidi da li će Evropska rukometna federacija u saradnji sa Danskom doneti odluku da se ceo turnir premesti u tu zemlju.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović smatra da bi Evropsko prvenstvo zbog situacije sa korona virusom najbolje bilo pomeriti za narednu godinu.

– U Norveškoj to ne bi ličilo na Evropsko prvenstvo. Za soluciju sam da se takmičenje odloži za mart, april, možda i jun. Sada se zatvaraju granice, avio saobraćaj je u problemu, imamo nedelju dana da sačekamo. Neizvesnost je, ali biće šta će biti – rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nedelju dana pred početak završnih priprema za EP 2020, vlada neizvesnost hoće li turnira biti uopšte.

– Ovakva situacija nije bila i daj bože da nikada više ne bude. Sledećeg ponedeljka bi trebalo da počnemo da radimo, praktično, posle godinu dana od Svetskog prvenstva u Japanu. Devojke imaju još dve utakmice u svojim klubovima. To je nešto što nas brine, ne samo zbog COVID-19, već i zbog povreda. Dragana Cvijić mora na operaciju, neće igrati na EP. Imamo dve povratnice, dve mame. Katarina Krpež je počela da igra u Rostovu, dok sa Tamarom Radojević još treba da popričam – rekao je selektor rukometašica Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari