Obradović ishvalio Zagorca 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Partizana podvukao doprinos kapitena u pobedi nad Zadrom.

Crno-beli su slavili sa ubedljivih 103:72 u 14. kolu ABA lige, a „parni valjak“ je vukao Rade Zagorac, sa stoprocentnim šuterskim učinkom, 17 poena, tri skoka i isto toliko ukradenih lopti.

„Odigrao je utakmicu bez promašaja, ali ono što je važnije je način na koji se borio za svaku loptu i kako je kreirao situacije za svoje saigrače. Nadam se da će mu ova utakmica pomoći da nastavi u istom ritmu. On ima kvalitet, nije zaboravio da igra“, istakao je najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović, pa prokomentarisao ulogu Zagorčevog kolege.

„Još jedan igrač je odigrao izvanredno – Kuruks. Od njega očekujemo još mnogo, da pomogne timu. Znate da ja ne volim da pričam o pojedincima… Sada bi trebalo da pomenem i Koprivicu, ali ova dvojica su se posebno istakla“, zaključio je Obradović.

Obradović je zadovoljan kompletnom timskom partijom za 11. pobedu u regionalnom takmičenju.

„Mislim da smo igrali u dobrom ritmu. Nekoliko dana više za pripremu utakmice iskoristili smo da probamo maksimalno da ubrzamo igru, da pre svega igramo u tranziciji i očigledno je da smo u nekim trenucima uspevali da igramo na takav način“.

Večeras je svoje prve minute u novoj sredini upisao i Matijas Lesor, zvučno pojačanje od kog se puno očekuje u nastavku sezone.

„Lesor je imao nekoliko dana više da se pripremi za ovu utakmicu, da se upozna sa našim načinom igre u odbrani i sa pozicionim napadom. On ima energiju, ima agresivnost i nastavićemo da ga koristimo na maksimalan način, kao i ostale igrače. Odigrao je dobru utakmicu“.

Partizan i sledeći meč igra sa ekipom iz Hrvatske.

„Već u sredu imamo utakmicu protiv Splita, koja igra nešto drugačije od Zadra. Probaćemo da odigramo na sličan način kao večeras, pre svega odbrambeno“, najavio je Obradović .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari