Obradović ljut na pojedine igrače: Ko se ne trudi u odbrani neće dobijati minutažu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle meča 25. kola ABA lige u kojem je njegov tim pobedio Igokeu sa 89:74 da nije zadovoljan kako neki njegovi igrači igraju odbranu.

– Igra na mahove neće biti dovoljna u Zadru i Podgorici. Moramo da igramo koncentrisano 40 minuta. Pokušavam da rasporedim minutažu i treba i to gledati. Na početku treće četvrtine smo primili osam poena i to sve na polaganje i onda sam napravio izmene i onda je ta petorka do kraja primila samo pet poena. Tu sve počinje i završava se. To će biti kriterijum, ko igra odbranu kao što je bilo i do sad u svim ozbiljnim utakmicama – rekao je Obradović, a zatim dodao:

– Probam da dajem šansu svima, svi se trude, svi treniraju, samo treba postaviti pitanje zbog čega trenirate ako dođete na utakmicu i izgledate kako izgledate. Ako ne poštujete sebe, protivnika, svaku loptu. Ako imate pre bonusa da napravite faul i to je veliko oružje pametnog igrača, a mi primimo osam lakih poena na polaganju.

U ekipu se posle tromesečne pauze vratio i Balša Koprivica, koji je na parketu proveo manje od tri minuta.

– Balša je van ritma totalno i apsolutno. Ovo je bila neka nagrada za njega da se vrati i da oseti malo. Sa njim ću morati da imam poseban razgovor jer on mora da shvati da posle tolike pauze treba da shvati način na koji može da pomogne timu. Želja velika postoji kod njega – rekao je trener crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari