Obradović: Mali detalji su odlučili pobednika 1Foto: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da su mali detalji odlučili pobednika meča protiv Crvene zvezde, i dodao da će druga utakmica finala biti potpuno drugačija.

„Izvanredna utakmica u kojoj su mali detalji odlučili pobednika. Čestitam Zvezdi na pobedi. Zadovoljan sam i ponosan kako je moja ekipa izgledala. To sam rekao i igračima. Ima stvari koje mogu da komentarišem, ali neću sada“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle meča.

Partizan je poražen u gostima od Zvezde sa 82:85, u prvom meču finalne serije regionalne ABA lige.

„Veliki je problem kada ljudi za zapisničkim stolom dozvole da zaustavi vreme i ne ide sat, i to u najvažnijem napadu. Moraju da povedu računa o tome. Biće stvari za analizu, ali neke stvari su jasne“, dodao je Obradović.

„Mali detalji su odlučili pobednika. Nova utakmica će biti potpuno drugačija. Analiziraćemo sve. Moramo da se spremimo za te male detalje“, rekao je on.

Obradović je rekao i da je „interesantno da se igra četvrtina, pa se čeka sedam dana, pa polufinale pa se čeka sedam dana, a onda dođe finale i igraju se utakmice na dva dana“.

„Uobičajeno je da se mečevi u plej-ofu igraju na dva dana i ja nemam ništa protiv, to je normalno, ali onda ceo plej-of treba da se igra na dva dana. Napravi se kalendar pred početak sezone, i to se dogovori, i samo u slučaju da se neka ekipa plasira u završnicu evropskog takmičenja može da se menja. Ali i to u dogovoru“, izjavio je Obradović.

Finalna serija se igra na tri pobede, a drugi meč je na programu u sredu i ponovo će Zvezda biti domaćin.

„Igrači su svesni da imaju kvalitet, odigrali su dobru utakmicu. Nadamo se boljem rezultatu u drugom meču, ovo je finale. igramo protiv odličnog tima. Sigurno nećemo biti bez energije i demotivisani“, rekao je trener crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari