Obradović: Motivacija na nivou Meginih mladih igrača 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Partizan je preubedljivo savladao Megu u poslednjem kolu ABA lige (97:68) igrom koja je bila atraktivna, brza, prepuna kvalitetnih poteza, prevashodno od strane Kevina Pantera, Jama Madara, Zeka Ledeja. Trener Željko Obradović delovao je zadovoljno posle meča.

Partizanu je do kraja regularnog dela ABA lige ostala još samo utakmica sa Cibonom u Beogradu, koja je na programu u petak.

U meču sa Megom, crno-beli su pokazali sposobnost igranja u visokom ritmu svo vreme i produktivnost kao proizvod jasnog shematizma u igri bez lopte na strani pomoći.

„Bila je je ovo lepa utakmica. Igrali smo protiv tima koji igra specifičnu košarku sa mladim igračima. Iskoristiću priliku da čestitam mom kolegi Vladi Jovanoviću koji sa ovim mladim momcima tokom čitave sezone radi sjajan posao. Ovaj mladi tim igra dobro i u ovom meču je pokazao šta ga krasi. Kada igraš protiv mladog tima moraš da shvatiš da moraš da imaš motivaciju kakvu oni imaju. Mislim da smo igrali veoma ozbiljno od prvog do poslednjeg minuta i zato želim da čestitam mojim igračima, ali i da se zahvalim ljudima koji su došli da nam pomognu da odigramo utakmicu kako treba“, istakao je trener Obradović posle meča u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Vlada Jovanović, šef struke Mege, samo je delimično zadovoljan sezonom u ABA ligi.

„Sve čega smo se pribojavali na kraju se i ostvarilo. Partizan ima svoj način igre od kojeg ne odstupa. U prvom minutn, kada ni jedna ni druga ekipa nisu našle napadački ritam, Partizan je uspostavio nivo kontakta, napravio nekoliko skokova u napadu i podigao samopouzdanje. Panter je u prvom poluvremenu pokazao zašto je glavni igrač ekipe. Nismo uspeli da ga zaustavimo“, rekao je Jovanović i nastavio: „U drugom poluvremenu smo pokušali da uhvatimo kakav takav priključak, rezultat je bio veliki, probali smo da uspostavimo igru, uspeli na trenutnke, ali to je bilo nedovoljno kako bi uztakmica bila zanimljivija“, naveo je Jovanović, a zaitm je ocenio sezonu.

„Šarena sezona. S mladim igračima je teško uspostaviti standard što se tiče kvaliteta igre. Njihove oscijaclje su velike. Ušli smo u sezonu mlađi neko prošle godine i kada igramo dobro, stvarno igramo dobro i te utakmice su dobre. U visokom intenzitetu, momci pokazuju sav talenat. Kvalitet tek treba da dođe. Sem Skučija Smita nemamo dovoljan broj iskusnih igrača koji bi predvodili tim kada stvari krenu po zlu“, ističe Jovanović i nastavlja: „Protiv najboljih timova u ABA ligi smo igrali utakmice na koje sam ponosan, ali pojedine su bile ispod proseka i sa njima ne mogu da budem zadovoljan. Nisam ni zadovoljan, ni nezadovoljan. Posao je takav. Pojedinici su napravili iskorak i to me raduje. Ovo je samo njihov početak i nadam se da će nastaviti u tom smeru. Ja sam kao trener u startu morao da shvatim šta se može, a šta ne može. Tako da sam zadovoljan, ali ne i prezadovoljan.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari