Obradović nastavlja sa jačanjem ekipe, stižu vedete iz Olimpijakosa i Fenerbahčea 1EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Stižu Šakil Mekisik i Jorgos Papajanis.

Uspeo je Monako da sačuva okosnicu ekipe iz prošle sezone, u kojoj je osvojio domaće prvenstvo i plasirao se u TOP 8 fazu Evrolige.

Ipak, kako bi ostao konkurentan najboljim evropskim klubovima morao je da se dodatno pojača i čini se da će dolascima Šakila Mekisika i Jorgosa Papajanisa nadograditi ekipu na mestima beka i centra.

Naravno, najvažniji posao urađen je ostankom Majka Džejmsa, međutim s obzirom na to da postoji mogućnost da Donatas Moteijunas napusti klub, baš kao što je to uradio Džordan Lojd, Saša Obradović, kao šef struke, rešio je da pojača redove prekaljenim evroligaškim igračima.

Šakil Mekisik stići će iz Olimpijakosa, a Papajanis iz Fenerbahčea, posle samo godinu dana saradnje.

Mekisik je u Olimpijakos stigao 2020. godine i uglavnom je predstavljao pouzdanu opciju, međutim sa povratkom Tajlera Dorsija pojavila se mogućnost da Oli rastereti konkurenciju na mestu dvojke.

Papajanis je evroligašku karijeru gradio u Panatinaikos, prošle sezone prihvaito je ponudu Fenerbahčea, iako je PAO želeo da ga zadrži, ali posle samo godinu dana odlučio je da pojača Monako. Dve seozne proveo je u NBA, kao epizodista u Sakramentu i Portlandu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari