Obradović: Pobeda iz samopouzdanja zbog dobre odbrane u drugom poluvremenu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana su upornošću podarili svom treneru Željku Obradoviću pobedu za njegovu 500. utakmicu u Evroligi.

Na poluvremenu, međutim, Obradović je imao široku lepezu razloga da im zameri na lošoj igri u prve dve deonice, kada je Fenerbahče vukao konce.

„Rekao sam igračima na poluvremenu da moramo da verujemo, da moramo da se borimo. Odbrana je u nastavku bila na visokom nivou, navijači su nas nosili na putu ka velikom preokretu i pobedi“, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

„Odbrana je bila ključ uspeha, odbrana je donela samopouzdanje za igru u napadu, odbrana je donela sinergiju između igrača i navijača koja nas je nosila do pobede. Imali smo i sreće u samoj završnici, ali sreću treba zaslužiti. Smatram da smo je zaslužili“.

„Pobeda nad Fenerbahčeom je od velikog značaja kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu, posebno posle poraza od Olimpijakosa i Baskonije, mečeva u kojima je odličivala jedna lopta. Ovoga puta je ta jedna lopta završila kod nas, jer smo bili pametniji“, naglasio je Obradović, pa dodao:

„Imamo problema sa sastavom tima. Očekujemo da se vrati Panter, u narednoj rundi će debitovati Kaboklo, Ponjitka je uspeo da se oporavi i da doprinese velikoj pobedi. Fenerbahče je imao problema sa povređenim igračima, imali smo ih i mi. Borili smo se, verovali, ali ponavljam još jednom, odbrana je bila ključ. Idemo dalje, Igokea, pa Bajern, pa Alba“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari