Obradović posle meča sa Žalgirisom: Niko ne voli Balšu više nego ja, ali igra onoliko koliko zasluži 1Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle meča petog kola Evrolige u kojem su crno-beli pobedili Žalgiris (87:76) da njegov tim uči na greškama iz prethodnih utakmica.

„Kada smo odigrali brže, kada smo igrali pokretljivije, kažnjavali smo, a kada smo igrali iz prvog pâsa, onda smo imali problem. Iz te odbrane su trčali i davali poene. To je bilo važno, da se odigra pametno i da se sve kažnjava. Tim je shvatio neke stvari sa prethodnih utakmica i zahvaljujući tome smo pobedili“, rekao je trener crno-belih.

On je dodao da su poslednji minuti meča pokazali kako Partizan treba da igra.

„Znam da sam dosadan, možda neki ne shvataju, ali košarkaška utakmica je stvar želje i koncentracije. Ako nisi koncentrisan, onda protivnik da lak koš. Za mene je bila izuzetna utakmica. Igrači su u svlačionici su rekli da su poslednji minuti onako kako treba da odigramo. Znači da su svesni“.

Obradović je veoma emotivno odgovorio na pitanje zašto je Balša Koprivica na terenu proveo samo 45 sekundi.

„Šta je problem? To je moje dete. Nije valjda da neko voli njega više nego ja. Dan i noć pričam sa njim. Je l to moj ili njegov problem? Sutra ću im pokazati video, te greške koje su imali. Ja im kažem uvek, ne pravim vam ja izmenu, vi sami sebe menjate. Balša je moje dete, divno dete, meni je žao, voleo bih da svi igraju 17-18 minuta. Ali da li je to moguće?“, rekao je Obradović, a zatim dodao:

„Čekajte, otvarale su se diskusije zašto neko nije igrao 40 minuta. Bavim se ovim 18 sati dnevno. Igrao je 45 sekundi, možda će sledeći igrati 38 minuta. I ja bih voleo“, izjavio je trener košarkaša Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari