Obradović posle pobede Partizana nad Zadrom: Mladi igrači moraju da igraju bolju odbranu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Zadar 114:77 u 13. kolu ABA lige da je zadovoljan partijom koju je njegov tim prikazao u „Areni“.

„Igrali smo protiv dobra ekipe, koja igra izuzetno dobru napadačku košarku. U prvom poluvremenu smo primili 49 poena. Jasno je bilo da svi ključevi ležali u tome da se igra odbrana i da probamo da nastavimo da igramo u napadu kao što radili u prvom poluvremenu, mislim da smo uspeli. Čestike ekipi na dobroj utakmici i Zadru na svemu što su do sad pokazali u ABA ligi. Mislim da imaju dobar tim i zaista igraju različitu košarku u odnosu na sve timove“, rekao je Obradović, a zatim dodao:

„Izuzetno sam zadovoljan, ceo tim je igrao ozbiljno. Bilo je problema u odbrani i ofanzivni skok i to je posledica toga kako igramo i kako igra Zadar. Vidi se kod mladih igrača želja. Veoma važno je da shvate da je odbrana nešto čime moraju da se nameću. Imaju talenat u napadu, ali odbrana mora da bude na drugom nivou, ako misle da nastave da igraju“.

U ekipi crno-belih nisu bili Anđušić i Trifunović, a umesto njih među dvanaestoricom su se našli Balša Koprivica i Vladimir Brodzijanski.

„Anđušić je imao probleme i nije trenirao zadnjih dana. Mislim da će sutra početi da trenira. Trifunović se pred utakmicu osetio loše, inače je bio planiran da počne utakmicu. On je došao ovde i imao simptome da se loše oseća i poslali smo ga kući“, izjavio je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari