Obradović: Primamo jeftine poene, ali bilo je i dobrih stvari 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je delimično zadovoljan igrom svog tima u odbrani na meču 15. kola Evrokupa protiv Metropolitana, iako je njegova ekipa ubedljivo pobedila (87:72) vodeći tim francuskog prvenstva.

„Primili smo mnogo jeftinih poena, ali treba reći da je naša odbrana bila na zadovoljavajućem nivou. Mislim da je ovo veliki problem, primamo mnogo poena u tranzciji i na tome radimo na treningu, a postoji način da se to reši. Recimo pametnim faulovima, ako primimo 17 poena i dosta toga sa linije za slobodna bacanja jasno je sve“ – rekao je prvi stručnjak crno-belih, a zatim dodao da je njegova ekipa pokazala i neke „lepe stvari“:

„Igrali smo prilično agresivno i to je rezultovalo da bude dosta izgubljenih lopti. Treba da igramo što jednostavnije, ali bilo je i lepih stvari, dosta otvorenih šuteva i igrači treba da šutiraju nikada nisam zamenio igraca što je uzeo neki šut, ako je to ono pravo. Insistiraćemo na tome“.

Obradović se osvrnuo i na učinak Balše Koprivice i Tristana Vukčevića.

„Oni su mladi i imali su odličan ucinak, a Balša je imao i 3 rampe što dovoljno govori. Tristan ima u sebi to što ima i on je tek na početku karijere i mora da bude čvršći i agresivniji, a sve su to neke stvari koje će on vremenom shvatiti. To očekujem od svih mladih igrača, a ne samo od njega“, izjavio je trener Partizana, a zatim se zahvalio navijačima na podršci i pozvao ih da dođu na meč 23. kola ABA lige protiv Igokee, koji se u igra u subotu u 19.00 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari