Obradović: Promenili smo odbranu i pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu 1Foto: Pedja Milosavljevic /STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa večeras pobedila Spartak jer je promenila odbranu i pogodila otvorene šuteve u drugom poluvremenu.

„Mi smo pobedili zato što smo promenili odbranu i zato što smo konačno pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu, 5/5 za tri poena u poslednjoj četvrtini. Kada pogađaš, onda je to druga utakmica. U prvom poluvremenu ishitreni šutevi, gde su od 10, mislim tri bila normalna. Takođe, neverovatno loš procenat slobodnih bacanja 12 od 24, što je 50 odsto. To je nedopustivo za bilo koji rang takmičenja, a ne za jedno takmičenje kao što je ABA liga“, rekao je Obradović posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su u Subotici Spartak 89:80, u utakmici drugog kola ABA lige.

„Čestitke igračima na važnoj pobedi. Mislim da će mnogima na ovom terenu biti teško i mislim da je Spartak napravio veoma ozbiljnu ekipu i da će biti veoma konkurentan u ABA ligi“, ocenio je Obradović.

On je zahvalio na gostoprimstvu i rekao da je atmosfera u hali bila predivna i čestitao je Spartaku na dobro odigranoj i pripremljenoj utakmici.

„Imali smo velike probleme u prvom poluvremenu i trećoj četvrtini. Pokušali smo da reagujemo na poluvremenu, da promenimo odbranu na njihovim glavnim igračima koji su igrali tu ‘pikenrol’ igru. Mislim da smo uspeli u tome. Želim Spartaku sve najbolje i mom kolegi Jovanoviću koji odlično vodi tim. Rekao sam u najavi utakmice da oni imaju apsolutno jasne ideje kako žele da igraju i danas su odigrali ponovo izvanrednu utakmicu“, dodao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari