Obradović: U Beogradu su nas opomenuli 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Košarkaši Partizana igraju večeras (18.45.) protiv Slaska u Poljskoj utakmicu 16. kola Evrokupa. Zbog specifičnog sistema takmičenja ove sezone crno-belima je svaka pobeda od velike važnosti, pa se očekuje da će i u duel u Šljonsku ekipa Željka Obradovića ući sa velikim motivom.

Nakon pobeda u poslednje tri duela, protiv Metropolitana u Evrokupu i Budućnosti i Igokee u ABA ligi stiče se utisak da se ekipa nalazi u usponu forme. Trener Željko Obradović smatra da bi njegovi igrači morali da ponove igre iz tih mečeva da bi ostvarili 11. trijumf u ovosezonskom izdanju Evrokupa.

– Nadam se da ćemo na taj način igrati, odnosno da ćemo biti na nivou igara iz poslednje tri utakmice. Ako bude tako, onda ćemo sigurno igrati dobru utakmicu – izjavio je prvi stručnjak crno-belih najavljujući duel u Poljskoj.

Prva utakmica ova dva rivala u Beogradu završena je trijumfom crno-belih rezultatom 75:73, a meč je odlučen u poslednjim sekundama.

– Upravo činjenica da su nas namučili u prvoj utakmici iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo, da shvatimo da u oba takmičenja koja igramo nema slabog protivnika bez obzira na plasman i stanje na tabeli – izjavio je Obradović, i dodao da ekipa iz Poljske, zbog specifične odbrane, može da napravi puno problema njegovom timu.

– Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbranu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije kod pripreme ove utakmice. Sve ostalo manje-više znamo. Trebalo bi da igramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo.

Crno-beli su u Šljonsk otputovali kompletni uprkos tome što su Balša Koprivica i Jam Madar zaradili povrede na meču protiv Igokee za vikend..

– Obojica se dobro osećaju, trenirali su normalno – rekao je trener Partizana.

Smailagić: Sve zavisi od nas

Krilni centar Partizana Alen Smailagić napominje da položaj Slaska na tabeli Grupe A ne sme da zavara njegove saigrače i da je poljski tim u prvom meču ova dva tima pokazao da može da bude veoma opasan ukoliko se potceni.

– Ne smemo da se opuštamo, imamo par dorbih utakmica koje smo odigrali, a imamo i trenera koji će da nas vrati na mesto ako se slučajno opustimo. Mislim da smo bolja ekipa nego što smo bili na prvom meču protiv Šljonska. Imamo još šest utakmica u ABA ligi i Evrokupu da popravimo formu dodatno, nadam se da ćemo to raditi pobedama, a ne porazima. U svlačionici za sada ne pričamo o drugim timovima i eventualnim protivnicima. Koncentrisani smo na sebe jer imamo još dosta toga da naučimo – izjavio je Smailagić.

Grupa A

Turk Telekom – Trento 18.00

Lijetkabelis – Andora 18.00

Slask – Partizan 18.45

Sreda

Metropolitan – Huventud 20.30

Lokomotiva – Hamburg otkazano

Tabela: Huventud 12-3, Partizan 10-5, Andora 9-6, Metropolitan 9-6, Lijetkabelis 7-7, Hamburg 6-8, Turk Telekom 6-8, Slask 3-11, Trento 1-13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari