Obradović: Ubacivali smo otvorene šuteve i to je bilo veoma važno 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Košarkaši Partizana iskoristili su brojne probleme gostiju u centarskoj liniji i ubedljivo savladali Andoru u 13. kolu Evrokupa (95:70). Način na koji su njegovi izabranici odigrali meč veoma je obradovao trenera Željka Obradovića.

„Pobedili smo ekipu koja je savladala Real Madrid, a posle toga je bila ubedljiva protiv Huventuda koji je nas pobedio u prošlom kolu. Imamo razloga da budemo zadovoljni. Čestitam mojim igračima, ali i navijačima koji nam pružaju podršku iz utakmice u utakmicu. Ne mogu da ne čujem i da ne vidim, ali ovakvu podršku nema niko u Evropi. Moramo da budemo svesni kakve navijače imamo i da moramo da idemo preko maksimuma jer to navijači zaslužuju“, poručio je trener Partizana.

Crno-beli su bili konstantniji u šutu sa distance, posebno u drugom poluvremenu.

„Jedan deo igre koji je bio važan. Ubacivali smo otvorene šuteve i to je veoma važna stvar. Mislim da smo imali izvanredna tri treninga i igrali smo na način na koji smo treninrali. Samopouzdanje se dobija kroz dobar trening. Moramo da nastavimmo tako. Imamo još nekih problema koje ćemo da objasnimo igračima, pre svega na detalje u odbrani. U napadu je mogao da bude bolji protok lopte. Treba reći da je Andora bila limitirana sa visokim igračima tako da smo mi to iskoristili, išli smo na skok. Važna pobeda. Imamo još jednu utakmicu do Kupa na koji idemo sa velikim ambicijama“, naveo je Obradović.

Pristup iskusnog stručnjaka se ne menja i uvek je isti bez obzira na ulogu igrača u timu. Svi su podložni kritikama.

„Ja to ne radim da ih provociram, ja sam trener. To je deo posla. Kao što sam rekao, trening je bio ključan. Imali smo tri izvanredna treninga i zato smo tako igrali danas. Ja njima ne gledam kroz prste, niti me zanima koje brojeve nese niti koje je prezime na dresu. Na greška se ukazuje… da li je to Marko, Janko, Zek ili Kevin, potpuno nebitno. Mene je trener Aleksandar Nikolić naučio da je korekcija najbitnija stvar“, jasan je šef struke crno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari