Obradović želi da zadrži Veselog 1foto:wikipedia

U nameri da sledeće sezone postane prvi trener koji je sa turskim klubom osvojio Evroligu Željko Obradović već priprema plan za narednu sezonu. Fenerbahče je u nedelju poražen od CSKA u finalu Evrolige, a da bi i naredne takmičarske godine bio konkurentan najboljim timovima trebalo bi da zadrži Jana Veselog, što je prioritetan cilj srpskog stručnjaka. Čeh je ove sezone lider tima iz azijskog dela Istanbula i zbog odličnih partija postao je interesantan brojnim NBA timovima.

Veseli ne krije da mu je želja da se vrati u najkvalitetniju ligu na svetu i time dokaže da je u međuvremenu sazreo i da može znatno kvalitetnije da igra nego što je to bio slučaj u prvom NBA mandatu u Denveru i Vašingtonu. Obradović je odmah po povratku iz Berlina poručio Đerardinu, generalnom menadžeru kluba, da započne pregovore sa Čehom i ponudi mu ugovor makar na još jednu sezonu.

Veseli sigurno neće upamtiti finalni meč sa CSKA, koji mu je verovatno bio i najgori u sezoni. Postigao je svega sedam poena, konstantno je bio nervozan, Kajl Hajnc ga je potpuno izbacio iz ritma, što se možda i najbolje ogledalo u podatku da je slobodna bacanja šutirao očajnih 1/10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari