Obradović: Željka će teško neko nadmašiti u skorijoj budućnosti 1foto Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Monaka stigli su u Beograd kao ekipa koja je trenutno na deobio prvog mesta u Evroligi. Sutra ih očekuje veliko iskušenje protiv Partizana pred dupke punom Beogradskom arenom (21.00) i to u 17. kolu najelitnijeg takmičenja.

Saša Obradović veoma dobro vodi Monako od početka sezone. Trenutno su na deobi prvog mesta u Evroligi i lideri su francuskog šampionata.

„Nosimo se dobro, za sad smo u obe lige prvi. Znamo da to sada nije važno jer je to promenljivo. Ekipe, pogotovo u Evroligi, koje su sad počele da igraju bolje sigurno će dići formu kao i Partizan koji je mogao da bude u drugačijoj poziciji na tabeli. Zadovoljan sam postignutim, ali to je uvek osetljivo da se izgovori jer sada kada je prošao period upoznavanja, ali po meni sigurno najzanimljivija Evroliga i rezultatski i takmičarski“, naveo je Obradović u razgovoru za Sportklub.

Šef struke Monaka smatra da je najveća prednost Partizana što je vodi vrhunski stručnjak, Željko Obradović.

„Ako dobro pamtim mogli su četiri utakmice da završe kao pobednici. Zaslužuju svaki respekt, vođeni od najboljeg trenera i današnjice i pređašnjice. Sigurno neko ko je ostavio veliki trag, mislim da će teško moći bilo ko da ga nadmaši u skorijoj budućnosti. Takođe Partizan je imao i strpljenje s obzirom na prošlogodišnje rezultate, to je prava formula da se očekuju neke konstante, vezali su pobede i sebe su istakli u prvi plan kao jedan od favorita za plej-of.“

Saša Obradović je uspešno sarađivao sa Željkom Obradovićem u reprezentaciji Jugoslavije. Bile su to trofejne godine u kojima je naša reprezentacija osvojila evropsku i svetsku titulu.

„Prva asocijacija, a što sam i ja mogao da iskoristim što se tiče mog posla je velika zahtevnost. Čovek koji je posvećen do velikih visina i ta zahtevnost na treningu i detaljima koji i čine razliku je u njegovom slučaju doterana do savršenstva. Danas treneri moraju da budu fleksibilniji što se tiče zahtevnosti, ljudi ne mogu to da prihvate. Treba prepoznati ko šta može da uradi da bi izvukao maksimum iz ekipe. Mislim da je Željko majstor što se toga tiče i bilo je pitanje trenutka kada će sve to da legne i sada to izgleda odlično.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari