Obradoviću nebitno da li mu je igrač Srbin ili stranac: Samo da je posvećen 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana počeli pripreme za nikada ambiciozniju sezonu, trener crno-belih otkrio deo planova.

„Skoro svi su tu, nema jedino košarkaša koji imaju reprezentativne obaveze, ali svi oni zajedno pokušaće da se uklope u zamisli trofejnog stručnjaka. Za sada nema četvorice igrača.
Počinjemo sa radom, nedostaju nam četiri igrača, Avramović je tu, ali ne može da trenira, povređen je i Glas. Madar je sa reprezetnacijom Izraela, Papapetru je u Grčkoj. Radićemo 15 dana u Beogradu, pa idemo na prijateljske utakmice“, raportirao je medijima Željko Obradović.

Klub je doveo veliki broj stranaca za napad na domaću titulu i trofej Kup Radivoja Koraća, odnosno Evroligu.

„Ne interesuje me da li je neko Srbin, Amerikanac, Letonac ili šta god. Može da se izbori ako je posvećen i ako radi, od njih zavisi i tako će uvek biti. Gledam samo moj klub i moj tim. Ništa ne može da smeta onome ko je željan igre. Ekipa se pravi da bi izgledala kao ekipa, takve igrače smo doveli, one koji mogu da pomognu u svim takmičenjima“.

Navijači srpskog tima smatraju da sa takvim sastavom i najtrofejnijim stručnjakom u Evropi, klub može i mora da puca visoko. On, naravno, ne voli da daje obećanja.

„Da vidimo kako će sve da izgleda, ko je u kakvom stanju, sezona će dati odgovore. Partizan je u Evroligi posle toliko godina. Ambicija je da navijači shvate da smo u elitnom takmičenju i da igramo pred punim tribinama. To nam je jedina ambicija.“

Za kraj je  Obradović imao poruku i za mlade igrače koji se bore minutažu i veće uloge u timu u konkurenciji iskusnijih, poznatijih i plaćenijih kolega.

„Mi smo najviše šansi davali mladim igračima u svim takmičenjima. Svi su ravnopravni, ne gledam da li je neko mlad ili star, imaće šansu da igraju. Evroliga je naporno takmičenje, dugo traje, ima i duplih nedelja. Samo od njih zavisi koliko će da igraju“, zaključio je prekaljani stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari