Odbojkaši Srbije počeli pripreme za Svetsko prvenstvo 1

Odbojkaši Srbije okupili su se u Beogradu kako bi započeli pripreme za Svetsko prvenstvo u Bugarskoj i Italiji (9 – 30. septembar). „Orlovi“ će trenirati u Beogradu do 9. avgusta, kada je planiran odlazak na Pale u Republiku Srpsku.

Srpske reprezentativce je na okupljanju iznenadio bivši kapiten Dragan Stanković koji im je poželeo sreću i uspeh.

Selektor Nikola Grbić najavio je da planira da formu ekipe tempira ne za prvi deo turnira, odnosno takmičenje po grupama, nego za ono što sledi iza toga.

– Imali smo svojevremeno i manje vremena za pripreme za Evropsko prvenstvo, pa smo uspeli da postignemo nivo forme koji nas je za malo odveo u finale. Mislim da je bitnije da momci posle jedne tako naporne sezone i Lige nacija imaju dobar odmor i mislim da je vreme koje ćemo odredili za pripreme za SP sasvim dovoljno. Sigurno nećemo biti na vrhuncu forme na početku turnira, jer on traje jako dugo. To čak ne bi ni valjalo jer bi na pola turnira onda počeli da gubimo oštrinu. Poenta je da polako uz utakmice podižemo formu i da budemo najbolji onda kada to bude najpotrebnije – rekao je Grbić.

Bloker Marko Podraščanin ne krije da ekipa mora da do SP podigne nivo igre.

– Kada god smo imali oko mesec dana za pripreme dobro smo završavali takmičenje. Ne mogu reći da smo svaki put donosili medalju, ali je plasman uvek bio solidan. U odnosu na nedavnu Ligu naciju mislim da ćemo imati mnogo više prostora za trening. Moramo biti realni i priznati da su sigurno tri ili četiri ekipe u ovom trenutku iznad nas, a da ih možemo dostići samo radom – naglasio ej Podraščanin.

Tehničar Nikola Jovanović takođe očekuje da će ekipa napredovati u igri posle priprema.

– Krećemo odmorni, ali bićemo vrlo brzo umorni ako dobro krenemo sa pripremama. Znamo šta nas čeka i koliko treba da dođemo do forme. U Ligi nacija smo imali dosta padova, mučili smo se, nismo upeli da pariramo jakim ekipama. To nije realnost i ove pripreme će verovatno dosta toga dobrog doneti – istakao je Jovanović.

Srbija će u takmičenju po grupama igrati protiv SAD, Rusije, Australije, Kameruna i Tunisa.

Odbojkašice već na Palama

Ženska odbojkaška reprezentacija otputovala je na Pale gde obavlja drugi deo priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu (29. septembar – 20. oktobar). Selektor Zoran Terzić poveo je na drugi deo priprema 18 odbojkašica, a one će u Republici Srpskoj biti do 18. avgusta. Odbojkašice će u fazi po grupama igrati protiv Brazila, Dominikanske republike, Portorika, Kazahstana i Kenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari