Odbojkaši Srbije sa Italijom za finale EP 1Odbojkasi Srbije Foto: CEV

Najbolja odbojkaška selekcija Srbije dobila je protivnika u polufinalu aktuelnog prvenstva Evrope za muškarce, nakon što je Italija bez izgubljenog seta dobila duel sa Nemačkom.

„Azurima“ je bilo dovoljno samo 76 minuta da izbace „pancere“ iz trke za medalje – 3:0 (25:13, 25:18, 25:19), pa su „orlovi“ dobili šansu da im se za vikend revanširaju za neodlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Bez ikakve šanse bili su Nemci, što je i bilo očekivano imajući u vidu da su Italijani u dosadašnjem toku turnira izgubili svega dva seta. Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Alesandro Mičileto sa 13 poena, Danijele Lavija osvojio ih je 12, a Đulio Pinali 11, dok je kod poraženih odskočio Moric Kaliček (11).

Srbija je na jednak način izdominirala u svom četvrtfinalu sa Holandijom i sada su izabranici selektora Slobodana Kovača motivisani da Italijanina vrate milo za drago, jer su ih ovi pre dve godine na turniru u Bariju ostavili bez učešća na nedavnim OI u prestonici Japana.

Meč je predviđen za subotu, a drugi polufinalni par činiće Poljska i bolji iz susreta Češke i Slovenije, koji se igra danas od 19 sati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari