Odbojkašica Marta Drpa za Danas iz Haife: Situacija je ozbiljnija iz sata u sat i ne izgleda da će se brzo smiriti 1Foto: STARSPORT/ Srdjan Stevanovic

Marta Drpa, srpska odbojkašica u Makabi Haifi, zadesila se u Izraelu kada se zemlja našla u ratnom stanju, nakon napada Hamasa .

Ona je u kratkom javljanju za Danas posvedočila o dramatičnim scenama koje se dešavaju u Izraelu i istakla da ne planira da ostaje u Haifi dok ne prođe vanredno stanje.

– U Haifi za sada nema napada, čujemo zvukove aviona koji preleću sve vreme, ali još uvek nije bilo sirene za zračnu opasnost, niti bilo kakvih napada. Svi strahujemo od napada sa severa. Radimo na tome da odemo kući što pre jer je situacija ozbiljnija iz sata u sat i ne izgleda kao da će se brzo smiriti. U Haifi sam sa još dve srpske igračice, Sanjom Bursać i Božicom Marković – priča Drpa

Odbojkašica koja ima dve evropske bronze s reprezentacijom ističe i da je dobila garancije ambasade Srbije u Izraelu da će biti bezbedno evakuisana, ali i da je dobila punu podršku kluba.

– U konstantnom smo kontaktu sa klubom, oni su puni podrške i razumevanja. Imamo slobodu sa odemo kada god želimo. Razmatramo opciju i da se ceo tim evakuiše što bismo najviše želeli, da odemo na neko vreme van Izraela i nastavimo zajedno da treniramo dok se situacija ne smiri. Do kraja dana ćemo znati više. Što se tiče kontakta sa ambasadom, poslali smo sva dokumenta i uveravaju nas da će nas bezbedno evakuisati u najkraćem roku tako da čekamo da nam se jave – izjavila je iz Haife za Danas srpska odbojkašica Marta Drpa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari