Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva protiv Turske

Ostavite komentar


  1. O crvenim dresovima
    Naši reprezentativci nastupaju u dresovima crvene boje. A zašto u crvenoj boji? Kad pogledam iz aviona ( ili satelitski snimci) ili kad pogledam u daljinu, ništa, ali baš ništa nije crvene boje.
    Kroz istoriju, politički gledano, najkraće smo bili crvene boje. Ako se ne varam, ta politika je napuštena.
    Pa zašto u crvenoj boji? Boji, koja mene asocira na iscrpljenost, zamor, ili crven od besa.
    Ko to meni nameće crvenu boju?
    Ponekad, neki carinik, kad vidi moj crveni pasoš, kao da se boji da ga uzme u ruku! Kao da se boji da ga ne opeče, jer crvena asocira na vatru.
    I dok ja objasnim da mene crvena asocira na crveni karmin, da je moja profedionalna boja bela, da nosim uglavnom teget, pitam se kako se osećaju reprezentativci kad obuku crveno?
    Dobro, mogu oni reći, tako nam je kazato, što bi rekao Tarabić, i tu mogu da se zamislim. A šta ako kažu, tako su nam rekli ili naredili. Biće zanimljivo ako im narede da igraju u crvenim haljinicama.
    Upravo počinje najava fudbalske utakmice, sa jednom narodnom pesmom.
    I tu imam jedan problem, jet u doba moje mladosti, narodnjaci su se slušali samo u kafanama po Ibarskoj magistrali. Podsećam da toga u Beogradu 80tih nije bilo, osim na dva mesta: beli grad i poslednja šansa.
    Mogu samo da konstatujem sve se promenilo.
    Počinje utakmica: srećno PLAVI

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.