Odbojkaški savez demantovao da je Antiga novi selektor odbojkašica: Đovani Gvideti nije smenjen, uskoro opet na pobedničkim postoljima 1Foto: EPA-EFE/Darek Delmanowicz POLAND OUT

Odbojkaški savez Srbije demantovao je informacije da je selektor odbojkašica Đovani Gvideti, kome je istekao ugovor sa OSS, smenjen i da će ga zameniti Francuz Stefan Antiga.

„Odbojkaški savez Srbije demantuje pisanje pojedinih medija da je izabran novi selektor ženske reprezentacije Srbije, a da je Đovani Gvideti smenjen.

Kao svaka ozbiljna organizacija i Odbojkaški savez Srbije će prvo po ubrzanom postupku analizirati rezultate ženske i muške seniorske reprezentacije na takmičenjima odigranim ove godine, a onda u najbržem mogućem vremenskom okviru doneti odluke u interesu budućnosti i razvoja srpske odbojke i o njima obavestiti javnost.

Ponosni smo na rezultate naših odbojkašica i odbojkaša u poslednjoj deceniji, ponosni smo na pomoć države odbojci i uslove koji im se obezbeđuju za trening, pripreme i putovanja, kao i na činjenicu da su se redovno odazivali reprezentativnim obavezama i borili za grb Srbije.

Nažalost, rezultat je ovoga puta izostao, ali srpska odbojka ima budućnost i priliku da se na sledećim velikim takmičenjima vrati na pobednička postolja,“ navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari