Odloženo raspisivanje izbora u FSS 1Foto: STARSPORT

Razlog je nezadovoljstvo UEFA i FIFA novim Statutom

 

Izbori u Fudbalskom savezu Srbije, ipak, neće biti raspisani 28. avgusta, kako je nedavno najavljeno. Razlog tome je jučerašnje odlaganje vanredne Skupštine FSS, na šta se Izvršni odbor odlučio posle višesatnog sastanka Radne grupe za izradu Statuta FSS sa pravnim ekspertima Evropske fudbalske unije i Međunarodne fudbalske.

I očiglednog nezadovoljstva UEFA i FIFA ponuđenim rešenjima.

„Nakon konsultacija oko predloženih amandmana na Statut zaključeno je da je najcelishodnije da se sednica Skupštine odloži i održi nakon završetka septembarskih aktivnosti A selekcije. Odlučeno je i da se organizuje konsultativna sednica IO FSS uz prisustvo eksperata iz obe krovne organizacije, u cilju da se dobije moderan Statut usaglašen sa najboljim evropskim iskustvima i standardima“, navodi se u saopštenju sa Terazija 35, gde su očigledno naterani da igraju po taktovima spolja.

Baš kao kada su pod pritiskom istih faktora primorani da ubrzaju izboreRazlog je nezadovoljstvo UEFA i FIFA novim Statutom , pa je 15. decembar određen za dan kada bi oteran ili, od strane vrha državnih vlasti, povučen viđeniji član Srpske napredne stranke Slaviša Kokeza konačno trebalo da dobije naslednika na mestu predsednika FSS.

Inače, ko zna kada bi Savez prestao da vodi zamenik predsednika i njegov nekada bliski saradnik Nenad Bjeković. Inače, na to mesto postavljen umesto još jednog od bivših potpredsednika FSS, Marka Pantelića, pošto je ovaj smenom platio pokušaj proterivanja većinskog dela IO FSS iz fudbalske organizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari