"Odmor" je prošao, počinje pravi rad 1Foto STARSPORT

Fudbalske reprezentacija Srbije završila je prvi deo priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Zapravo, minuli dani provedeni u Sportskom centru u Staroj Pazovi su više služili selektoru da se bolje upozna sa fudbalerima, a oni da se odmore od naporne sezone i usput naviknu na režim rada novog selektora.

Tokom priprema u Austriji izabranici Mladena Krstajića odigraće dve kontrolne utakmice. Prvi kontrolni meč je 4. juna od 20 časova protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike Čilea, dok se druga utakmica igra 9. juna od 18 sati protiv selekcije Bolivije.

Fudbaler Hamburga Filip Kostić zadovoljan je kako je protekao prvi deo priprema, ali kaže da tek predstoji pravi rad na treninzima, kao i kontrolne utakmice na kojima će se videti šta je dobro urađeno, a šta trebao ispraviti.

– Nema još euforije, spremamo se za ono što nas očekuje. Atmosfera je odlična. Dobre provera su ispred nas, poznajem obe reprezentacije, lično mislim da je Čile baš po meri – smatra Kostić.

Selektor Mladen Krstajić je na pripreme poveo sledećih 27 fudbalera: golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus), odbrana: Antonio Rukavina (Viljareal), Branislav Ivanović (Zenit), Duško Tošić (Gvangžu R&F), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Fjorentina), Uroš Spajić (Krasnodar), Matija Nastasić (Šalke), vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Marko Grujić (Kardif), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Filip Kostić (Hamburg), Dušan Tadić (Sautempton), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Maksimović (Valensija), napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK), Luka Jović (Ajntraht).

Konačan spisak od 23 igrača koje će povesti u Rusiju selektor će saopštiti neposredno pred meč sa Čileom 4. juna. Ž. V.

Vučić: Za titulu 10 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je fudbalsku reprezentaciju Srbije, stručni štab i rukovodstvo FSS-a i poručio da očekuje odlične rezultate na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

– Obezbedili smo rekordne nagrade, najviše do sada. Malopre sam završio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i „ovlašćen“ sam da saopštim da će reprezentacija ako osvoji prvo mesto dobiti rekordnu nagradu svih vremena u iznosu od 10 miliona evra. Za srebro sleduje pet miliona, a za prolazak grupe 500.000 evra – rekao je predsednik Vučić.

Rakitić: Krstajić je deo moje porodice

Jedan od najboljih hrvatskih fudbalera Ivan Rakitić izjavio je za zagrebački Večernji list da bi voleo da u finalu Svetskog prvenstva igra protiv reprezentacije Srbije. Zvezda Barselone, bivši saigrač i blizak prijatelj selektora Srbije Mladena Krstajića, kaže da bi bio sjajan ambijent u Rusiji u slučaju da se sastanu Hrvatska i Srbija.

„Naravno da bih voleo finale protiv Srbije. Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo“, rekao je Rakitić.

On je sa Krstajićem igrao u Šalkeu iz Leverkuzena.

„Mladena Krstajića poznajem bolje nego našeg selektora i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene, teško je reći brat, jer je dosta stariji od mene, ali je kao deo porodice. Znam kako razmišlja, kakvu ideju fudbala ima, šta očekuje… On je jedan od malo bivših igrača koji razume kako se ponaša kada prestaneš da igraš i dobiješ novu funkciju. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su srećni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener“, zaključio je Rakitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari