OFK Kikinda dočekuje danas Omladinac, opstanak samo u teoriji 1Foto: Kikindske

Sa nova dva poraza u poslednjih nedelju dana, oba na gostovanju, kikindski klub je skoro zapečetio sudbinu i sva je prilika da će ispasti iz vojvođanske grupe Srpske lige.

Prvo je prošle subote OFK Kikinda poražena u Bečeju 4:2, a u sredu u Kuli od Hajduka 3:1.

U utakmici sa Kuljanima šansu su uglavnom dobili mlađi igrači i to govori da su se u Upravi kluba pomirili sa ispadanjem u četvrti rang.

Tako će verovatno biti i danas, kada OFK Kikinda na Gradskom stadionu dočekuje Omladinac iz Novih Banovaca, ekipu iz sredine tabele, koja je daleko od zone ispadanja, ali joj neće škoditi da upiše bodove protiv „fenjeraša“.

Iz lige najverovatnije ispadaju tri kluba, a OFK Kikinda je na poslednjem mestu, sa tri boda manje od Jedinstva iz Stare Pazove i Hajduka, a prvi klub iznad crte za opstanak ima šest bodova prednosti, pa iako je u preostalih sedam kola u igri još 21 bod, šanse za opstanak su minimalne, takoreći teoretske.

Naime, od sedam preostalih rivala četiri su iz samog vrha tabele, i sa postojećim sastavom, trenerima i bodovnim saldom samo bi se uz ludu sreću moglo do 13. mesta i opstanka.

To su očigledno prihvatili i na Gradskom stadionu i okrenuli se pripremi ekipe za narednu sezonu u Vojvođanskoj ligi, iako su prošlog leta nakon ulaska u Srpsku ligu, u Upravi kluba sastavljenoj od naprednjaka (Milivoj Linjački, Miloš Zečević, Ilija Rađenović, Dragan Felbab…, a neformalni šef je Milenko Jovanov), imali su velike ambicije, angažovali su za trenera Nenada Kovačevića, nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde i reprezentativca, ali slabašnog iskustva na klupi, i čak pomislili u nekom trenutku da mogu i u borbu za prvo mesto.

OFK Kikinda dočekuje danas Omladinac, opstanak samo u teoriji 2
Foto: Arhiva Kikindskih, Grad Kikinda i OFK Kikinda

Međutim, ušli su u prvenstvo sa prosečnom ekipom i trenerima, istu grešku ponovili i na polusezoni, što je sve posledica neznanja i nesposobnosti članova Uprave, i na kraju se zakucali za dno tabele.

Pre četiri nedelje smenili su Kovačevića i iz naftalina izvukli Jevtu Jarčevića da pokuša napraviti preokret, ali i bilans novog trenera u četiri kola je poražavajući i praktično je preselio OFK Kikindu u niži rang.

I za kraj sumorna rezultatska statistika: samo jedan bod osvojila je OFK Kikinda u osam prolećnih kola (remi i sedam poraza, uz gol razliku 4:16), a poslednju pobedu zabeležila je sredinom oktobra, u 10. kolu, u više nego prijateljskom susretu na Gradskom stadionu sa Prvim majem iz Ruma (2:1), a poslednju pravu pobedu, dva kola ranije, upravo u duelu sa kulskim Hajdukom kod kuće (3:1).

Da li podmlađeni sastav može da prekine crni niz, videćemo danas u duelu sa Omladincem, od 16.30 sati na Gradskom stadionu.

Pioniri pred baražom za finalni turnir Prvenstva Srbije

Nakon što je prošla naprednjačka uprava zapustila mlađe selekcije OFK Kikinde, aktuelna je u poslednje dve godine popravila stanje, što se najbolje vidi po dobrom plasmanu pionira, koji su trenutno drugi na tabeli severne grupe Pionirske lige Vojvodine, iza Vojvodine iz Novog Sada, a ispred TSC-a iz Bačke Topole i Spartaka iz Subotice.

OFK Kikinda dočekuje danas Omladinac, opstanak samo u teoriji 3
Foto: OFK Kikinda

Ako zadrže drugo mesto igraće baraž susret sa prvakom južne grupe, ekipom Vršca, i ukoliko pobede plasiraće se na finale Prvenstva Srbije.

A trojica talentovanih fudbalera iz ove generacije – Marko Vidović, Uroš Đurić i Filip Radaković – nastupili su prošle nedelje na selektivnoj utakmici reprezentacije Vojvodine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari