Oglasila se Evroliga oko sudijskih odluka: Olimpijakos oštećen, ali je prekršaj Petruševa nesporan, na meču u Beogradu sve čisto (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Dve treće utakmice u četvrtfinalu košarkaške Evrolige bile su i dramatične, a i pod posebnom lupom zbog sudijskih odluka u prelomnim trenucima.

Na kraju, Makabi je poveo s 2:1 u pobedama protiv Panatinaikosa, jer je atinske „zelene“ savladao u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ (85:83), a i Barelona u okršaju s Olimpijakosom, pošto je izdržala u grotlu Pireja na produžetak (82:80).

U vezi sa odlukama sudija oglasila se Evroliga, koja je, obrazlažući ih, zaključila da je u Beogradu sve bilo čisto i po pravilima igre, a da je u Dvorani mira i prijateljstva načinjena jedna greška na štetu domaćina.

Radi se samoj završnici poslednje četvrtine, kada je Olimpijakos vodio sa 71:69.

Na 16 sekundi do kraja igrač Barselone Satoranski se nećkao kome da doda loptu iz auta više od pet sekundi, što je mimo propisa.

 

Na jedvite jade, pored čvrste odbrane crveno-belih, uspeo da je prosledi do Veselog, a ovaj do Laprovitole, koji se umešno snašao da postigne koš (71:71).

 

Ostalo je još sedam sekundi do završetka, ali Olimpijakos posle svog tajm-auta nije poentirao.

U produžecima, bukvalno u poslednjoj desetinki, pri 80:80, Filip Petrušev, jedan od najzapaženijih u domaćem timu, nesmotreno je načinio prekršaj nad Džabarijem Parkerom, koji je uputio šut za tri poena, ali bez pogotka.

Sudije su ispravno ocenile, a u odluci ih je učvrstilo i gledanje snimka, da je srpski igrač faulirao gostujućeg levom rukom taman kada je ovaj krenuo u skok za šut.

Evroliga je podržala tu odluku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari