Oglasio se i direktor Superlige: Meč se nastavlja posle izveštaja delegata, Zvezda pobedila službenim rezultatom 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Direktor Superlige Srbije Aleksandar Grujin preneo je novinarima u “Beogradskoj areni” da će se prekinuta utakmica finalne serije plej-ofa domaćeg šampionata registrovati službenim rezultatom 20:0 za Crvenu zvezdu zato što se Partizan nije pojavio na terenu.

Grujin je rekao da su propisi jasni, kao i da će odluka biti donesena u četvrtak.

„Nastavak je da će se u četvrtak registrovati utakmica, na osnovu izveštaja delegata, službenim rezultatom 20:0”, rekao je direktor Superlige.

 

„Jedini koji su merodavni su prvi sudija i delegat, sve informacije dobijate od njih. Ono što je oficijelni spiker uradio, nemam objašnjenje za to“, rekao je direktor KLS ALeksanar Grujin u razgovoru za Sport klub.

On je dodao da je informaciju da će se utakmica nastaviti u četvrtak objavio spiker u dvorani, bez konsultacija sa službenim licima.

„Na svoju ili uz saglasnost nekoga drugog, ali to nije smelo da se desi i to je na štetu Partizana. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta je urađeno, a sve je urađeno u skladu sa propozicijama takmičenja“.

Da podsetimo, duel je prekinut tokom treće četvrtine zbog vređanja supruge prvog čoveka kluba sa Malog Kalemegdana Nebojše Čovića.

Košarkaši Zvezde i arbitri napustili su teren, a sat vremena kasnije i crno-beli su otišli u svlačionice.

Ipak, nakon 45 minuta na parketu su se pojavili crveno-beli i sudije.

Sačekali su 15 minuta, a nakon što se u tom roku košarkaši Partizana nisu vratili na teren sudije su svirale kraj i pobeda je pripala Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari