Oglasio se Navaro i potvrdio rastanak Barse sa Mirotićem: Znao je za našu odluku, odavno 1foto EPA-EFE/Enric Fontcuberta

U jeku borbe za titulu u španskom prvenstvu, Barselonu potresa odnos sa najboljim igračem. Javnost je saznala da Nikola Mirotić za desetak dana odlazi iz Katalonije.

Večeras počinje finale Endesa lige. Barselona će ugostiti Real u okolnostima u kojima je i definitivno potvrđeno da će se na kraju sezone rastati sa Nikolom Mirotićem.

Crnograc sa španskim pasošem ima ugovor sa Barsom do kraja sezone 2024/25 međutim, Barselona je odlučila da se dve strane ranije raziđu.

Navodno, najveći razlog jeste Mirotićeva ogromna plata, tačnije oko pet miliona evra godišnje, što Barsa više ne može da plaća.

Možda u obrazloženju raskida saradnje ne bi bilo ničeg spornog da kojim slučajem javnost nije saznala za to u jeku borbe za titulu u prvenstvu Španije.

Italijani su nedavno objavili da je Mirotić, navodno, već postigao dogovor sa Aramnijem iz Milana.

Sam igrač je juče, u intervjuu za Mundo Deportivo, otkrio da mu klub ništa nije saopštio niti ga je pozvao da razgovaraju o eventualnom umanjenju primanja i korekciji plate za narednu sezonu.

Danas se tim povodom oglasio Huan Karlos Navaro, tim menadđer Barselone, koji je izričit u tome da je Mirotić o svemu bio obavešten.

– To je odluka koju smo doneli i za koju on zna odavno – tvrdi Navaro.

Nekada košarkaški as Barselone i reprezentacije Španije, neprijatno je iznenađen istupom u javnosti najboljeg košarkaša Barse.

– Iskreno sam iznenađen Mirotićevim izjavama, da nije imao pojma šta se dešava.

Mirotić je u Barseloni imao platu od 5.000.000 evra. Prošle sezone izabran je za MVP ligaškog dela Evrolige, ali nije uspeo da sa Barselonom osvoji Evroligu.

Sa Kataloncima jebio šampion ACB lige 2021, kada je bio i MVP finala, a uzeo je i Kup kralja pre dve godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari