Oglasio se Nebojša Čović nakon incidenta u Zadru 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović javio se iz Zadra nakon što je u tom hrvatskom gradu napadnut član UO crveno-belih, kao i dvojica srpskih novinara.

Čović je u uključenju za jutarnji program TV Prva, prenosi portal B92, opisao šta se dogodilo u subotu uveče i kako je došlo do dva vezana incidenta o kojima bruji region.

„Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, „tipovani“ i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama“, opisao je Čović.

On je rekao kako „nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra „Tornado“ oglasili 8. 11. i najavili da će ‘njihova strast i energija odbraniti svoj teren'“.

„Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. Vidim da su tek noćas oko 1 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nije naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu“, rekao je Čović, a preneo B92.

On je dodao kako u njihovoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina.

„Ali ne znam šta su u Zadru očekivali – da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin“, naglasio je Čović.

Čović je rekao da Zvezda nikad nije bežala sa terena, da će izaći na teren i igrati utakmicu.

„Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom“, istakao je Nebojša Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari