Oglasio se Željko Obradović povodom predloga za odlaganje meča Partizan - Real 1foto:Starsport

Košarkaši Partizana pripremaju se u tišini za četvrti meč plej-of serije između Partizana i Reala, a trener crno-belih Željko Obradović iskoristio je priliku da uputi saučešće porodicama nastradale dece.

– Danas je stigla vest o velikoj tragediji. Neverovatno, svi smo bili u neverici i želim da izrazim saučešće svim porodicama nastradale dece. Velika tragedija, kakva verovatno u našoj zemlji nije zabeležena.

On je istakao da se pripreme za narednu utakmicu odvijaju shodno kalendaru takmičenja.

– Plej-of serija je takva, nema puno vremena za korekcije u igri kad igraš na 48 sati. Bila je analiza, pre svega nas stručnog štaba, a onda smo i sa igračima prošli kroz najvažnije stvari. I dalje imam isti utisak a to je da smo odigrali jednu od najlošijih utakmica u poslednjih nekokliko meseci što se tiče napada. Nismo imali taj ekstra pas, protok lopte je bio slab, čak igrajući i tako došli smo do toga da je jedan posed odlučio. Moramo da igramo pametnije i bolje. Treba igrati pametnije i shvatiti da je meč 40 minuta i da je svaka lopta važna. To je jedini način. Što se tiče atmosfere, kakva god da bude, moraćemo da damo sve od sebe. Da nađemo sve ono što nosimo unutra. Ogromna šansa je ispred nas da se kvalifikujemo na fajnal for. Ne znam tačno ko je od naših sve bio na fajnal-foru.

Trener Partizana je obelodanio da će Aleksa Avramović u petak biti podvrgnut hiruškoj intervenciji.

– Aleksa je povredio ruku i ide u petak na operaciju. Druga ruka, a ista je povreda kao i prošli put. Pretpostavke su da će možda biti manja pauza, ali ne želim da licitiram sa time. Desilo se, eto, nažalost opet Aleksi, ali to je deo svega ovoga – zaključio je Obradović.

On je uverenja da će se igrati utakmica sutra uveče.

– Ne znam šta da vam kažem, problem je ogroman zbog termina. Kad bi mi mogli da igramo? Biće tri dana žalosti. Real ima obaveze u domaćem prvenstvu, mi imamo obaveze. Sve bi to dovelo do pomeranja. Možda se desi da se igra i peta utakmica, kad bismo to igrali? Nije to pitanje za mene. Naravno, nije to ni bitno, svi su trenutno u šoku zbog velike tragedije i logično je da ima raznoraznih mišljenja. Koliko sam ja shvatio, mi ćemo igrati utakmicu – iskren je Željko Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari