Olimpija iz Asunsiona najveća mina za prvaka Kupa Libertadores: Kad izbaci šampiona, šampion i bude 1Foto: AP/Jorge Saenz

Poznati su svi parovi četvrtfinala Kupa Libertadores, a tron vodećeg klupskog fudbalskog takmičenja Južne Amerike ostao je upražnjen.

Parovi su: (A) Boka juniors (Argentina) – Rasing (Argentina), (B) Bolivar (Bolivija) – Internasional (Brazil), (C) Fluminense (Brazil) – Olimpija (Paragvaj) i (D) Deportivo Pereira (Kolumbija) – Palmeiras (Brazil).

Igraće se u poslednje dve nedelje avgusta. U polufinalu, potkraj septembra i u revanšima početkom oktobra sastaće se pobednik D – pobednik A, pobednik C – pobednik B.

Flamengo, važećeg šampiona, izbacila je Olimpija. Brazilski velikan je s Marakane na revanš poneo pobedu s 1:0, a paragvajski tim ga je rastavio od prestola s 3.1.

Olimpija je sada tim koji je najčešće izlazio na kraj s prvakom, četiri puta (Boka triput), a kada joj je to polazilo za rukom, bila mu je i naslednik.

Od Boke je 1979. bila uspešnija u finalu (2:0 u Asunsionu, 0:0 u revanšu), a 2002. u polufinalu (1:1, 1:0), a od Atletiko Nasionala iz Medeljina 1990. u polufinalu (2:1, 2:3).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari