Olimpijakos čeka Partizan 1

Partizan već zna s kim će da igra u trećem krugu kvalifikacija za Ligu šampiona, ako uspešno privede posao kraju u dvomeču sa ekipom crnogorske Budućnosti, jer ga je jučerašnji žreb spojio sa grčkim velikanom Olimpijakosom.

U slučaju da predstojećeg utorka, u Podgorici, sačuva ili nadogradi beogradskih 2:0 u revanšu sa slabijim od sebe, srpski prvak će već 25. ili 26. jula dočekati crveno-bele iz Atine, a nedelju dana kasnije gostovati na Karaiskakisu.

– Definitivno najjača ekipa među potencijalnim rivalima, iako bi svaki dvomeč bio težak, jer u ovoj rundi kvalifikacija nema lakih protivnika. Olimpijakos je ekipa za veliko poštovanje, mada je ovo dosta drugačiji tim od onog u moje vreme tamo i po mom mišljenju slabiji od tog, ali u svakom slučaju je neko za koga bi neulazak u Ligu šampiona bio neuspeh. A mi, ako hoćemo u LŠ moramo da se takmičimo i sa najboljima. Recept je borbena i timska igra, sa puno samopouzdanja – tako stvari vidi Marko Janković, bivši vezista Pirejaca, kojeg je klub iz Humske prvo pozajmio, pa otkupio od Grka i koji verovatni povratak na staru adresu doživljava kao „veliki motiv i izazov“.

Partizan je mogao da izvuče još Salcburg, Ludogorec, APOEL i Karabag, ali je dobio osvajača čak 15 prvenstava Grčke u poslednjih 17 godina, i brda trofeja pre toga. Čestog učesnika LŠ, čiji trener Besnik Haši, rođen u Đakovici, u ekipi ima dva naša igrača – Sašu Zdjelara i Jagoša Vukovića (stigao ovog leta), kao i Nemca srpskog porekla Marka Marina. Bratski klub večitog rivala crno-belih u ovom prelaznom roku je doveo gomilu novih igrača, a od: centarfora Emanuela Emenikea (Fenerbahče), ofanzivnog veziste Vadisa Ođiđe Ofoe (Legija), zadnjeg veznog Panajotisa Tahtsidisa (Torino), levog beka Leonarda Kurtisa (Janjina), defanzivnog igrača sredine terena Manolisa Sijopsisa (Panionios), njegovog novog (starog) klupskog kolege štopera Spirosa Risvanisa i desnog krila Mehdija Karsela Gonzalesa (Granada) očekuje se da isprave prošlogodišnje ispadanje od izraelskog Hapoela Ber Ševe u trećem kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari