Partizan želi da se iskupi u Atini, gde možete gledati gostovanje crno-belih Olimpijakosu? 1foto Dušan Milenković/ATAImages

Pokušaće košarkaši Partizana da se u četvrtak uveče iskupe za poraz od Barselone u 3. kolu najelitnijeg takmičenja. Crno-bele očekuje jedno od težih evroligaških gostovanja, s obzirom na to da je Olimpijakos tradicionalno negostoljubiv domaćin (20.15).

Crno-beli su startovali u Evroligi skorom 1-2 što samo ukazuje na to da je pred njima period uigravanja i sticanja automatizma u igri.

Uporedo, stručni štab zajedno sa sportskim direktorom Zoranom Savićem i timom skauta radi na jačanju centarske linije koja je na početku takmičarske godine poprilično porozna.

Do kraja oktobra trebalo bi da bude poznato hoće li srpski velikan dovesti primarno rešenje na petici iz NBA lige, s obzirom na to da će klubovi do 23. u mesecu saopštiti kompletne sastave od 15 imena. Oni koji će biti „precrtani“ biće slobodni u odabiru novog kluba.

U međuvremenu, pulene Željka Obradovića, bez pomoći Mateuša Ponitke, koji je ponovo osetio bolove u ramenu, očekuje teško gosotvanje Olimpijakosu u 4. kolu Evrolige.

Sutrašnji meč odigraće se u hali „Mira i prijateljstva“ a direktan prenos biće organizovan na Sport klubu 1.

Aleksa Avramović, jedan od iskusnijih bekova crno-belih, smatra da ekipa mora biti defanzivno čvršća, u poređenju sa nastupom protiv Barselone.

– Mi imamo sposobnost da igramo dobru odbranu i mislim da Olimpijakos igra tvrdo generalno i na mali broj poena, ali treba zaustaviti Milutinova i Volkapa. Imaju stvarno dobar i dubok roster – poručio je 29-godišnji košarkaš pred put u Atinu.

Svestan je i samokritičan da protiv Barse igra nije bila dobra, odnosno da nisu tražena kvalitetna rešenja koja su trebalo da proizilaze iz timske košarke.

– Moramo da napravimo korak napred, da se više dodajemo i da pokušamo da pobedimo. Imamo kvalitet da pobedimo Olimpijakos. Odlučivaće detalji, nadam se da ćemo biti fokusirani.

Razmišljanja u vezi sa gostovanjem Olimpijakosu podelio je i šef struke crno-belih Željko Obradović.

– Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori fajnal for. Prošle sezone su igrali finale, igrali su izvanrednu košarku. Ove sezone su imali probleme sa povredama koji su sada sanirani. U njihvoj dvorani će biti vrlo teško, doveli su igrače koji su popunili prazninu posle odlaska nekih igrača. Nas u svakom smislu čeka vrlo težak meč – naglasio je Obradović poručivši da od igrača očekuje da budu koncentrisani i fokusirani na igru sivh 40 minuta.

– Ako želiš dobro da igraš u Evroligi moraš na visokom nivou sa koncentracijom da budeš svih 40 minuta. Mora da se zagradi koš, da se ne uzimaju igra pametno u napadu. Sve su to detalji. Uvek očekujem reakciju tima, nemamo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Takav je ritam. Naporavićemo video, ukazaćemo na neke stvari i to je to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari