Agent Karlika Džounsa potvrdio da će plejmejker naredne sezone igrati za Partizan 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Agent Karlika Džonsa, jedinog košarkaša koji je zabeležio tripl-dabl u duelu protiv američke reprezentacije, potvrdio je da će on od naredne sezone nositi dres Partizana.

„ESM klijent Karlik Džons zvanično je potpisao ugovor sa srpskim velikanom Partizanom. Veoma je uzbuđen zbog ove prilike da se takmički na najvišem internacionalnom nivou. Potvrda transfera dolazi u trenutku kada se igrač sprema za Olimpijske igre sa Južnim Sudanom“, stoji u saopštenju.

Prethodno je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović isto uradio, kao i sam igrač, ali niti jedan od njih dvojice nije to direktno i poručio već samo nagovestio.

Jedina nedoumica koja je u vezi sa ovim prelaskom je bila klauzula prema kojoj je do ponoći 25. jula mogao da pređe u neki od NBA timova, ali ona nije aktivirana.

Karlik Džons je u NBA bio član Dalasa, Denvera i Čikaga, takođe je bio MVP u G Ligi (razvojna liga) u sezoni 2022/23, kada je igrao za Vindi Siti Bulse.

Prošlu sezonu je proveo u Kini igrajući za Žeđijang Golden Bulse, a nedavno je u dresu reprezentacije Južnog Sudana protiv Sjedinjenih Američkih Država ostvario tripl-dabl i umalo nosio tim do senzacionalne pobede.

Partizan je do sada zvanično doveo Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu, a nezvanično Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Ajzeu Majka, Marija Nakića, Sterlinga Brauna, Isaka Bongu, Arijana Lakića i kako stvari stoje Karlika Džonsa.

Košarkaške reprezentacije Srbije i Južnog Sudana nalaze se u kvalifikacionoj Grupi C, a duel ove dve selekcije je na programu 3. avgusta (21.00).

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari